dimecres, 31 de desembre de 2008

Cuina i Cinema

L'especialista en cuina del setmanari solleric, Juan A. Fernández Vila, esmenta algunes d'aquells films que d'una o altra manera uneixen "els arts de la cuina i el cinema: 'El festí de Babette', 'Com aigua per a xocolata', 'Xocolat', 'Super size Me', 'Vatel' o 'Ratatuille' (...), pel·lícules que han mostrat la cuina i l'alimentació des de múltiples punts de vista". En aquesta ocasió parla de dues obres de cine que "tenen com a nexe d'unió l'ofici de cuiners dels seus personatges protagonistes". Una és el documental 'El pollo, el pez y el cangrejo real' dirigida per José Luis López Linares que "mostra la feina i l'esforç de Jesús Alberto Almagro Morales, cuiner restaurant Larumbe de Madrid i actual campió de cuina d'Espanya, per guanyar el Bocuse d'Or, el premi gastronòmic més prestigiós del món, que es celebra cada dos anys a Lyon, França. L'altra, 'Fuera de carta', del director Nacho García Velilla, interpretada per Javier Cámara i Fernando Tejero, una pel·lícula "divertida per gaudir d'una història sobre l'intent de conjunció entre l'amor, la feina i la família" tot contant en ficció la vida de Maxi, propietari i xef d'un prestigiós restaurant a Madrid. Finalment, Fernández Vila encara fa una altra proposta: "la pel·licula / documental 'Fast Food Nation' (2006), del director Richard L. i basada en la novel·la, del mateix títol, d'Eric Schlosse (...) Com ja va fer la pel·lícula 'Super size Me' planteja una mirada crítica sobre els hàbits alimentaris i els menjars ràpids o preparats". (SÓLLER, núm 6320, 14 de juny 2008). Biel.-