divendres, 15 de maig del 2009
RA - BACALLÀ AL PIL PIL
INGREDIENTS (per a 6 persones):
.1 kg de bacallà salat primet, amb pell (imprescindible)
.18 cullerades d’oli d’oliva
.12 alls laminats
.1-2 pebres coents (bitxos)
.Pebre bo
Guarnició:
.Patates bones
.Julivert
ELABORACIÓ:
-Dessalar el bacallà des de 48 h abans, mudant vàries vegades l’aigua. S’ha de mantenir dins la gelera.
-Degotar i eixugar damunt paper de cuina.
-Dins una greixonera de test prou grossa per no amuntegar les tallades de bacallà, posar l’oli a encalentir i sofregir-hi els alls, remenant perquè no es cremin gens. Treure’ls del foc quan ja tornen rossos, i reservar-los en un platet.
-Dins el mateix oli col.locar les tallades de bacallà AMB LA PELL PER AVALL (Important!)
-Agafant la greixonera amb les dues mans, anar repartint l’oli i sacsejant. L’OLI NO POT BULLIR. Poc a poc veureu que l’oli va tornant més espès per l’emulsió amb el greix de la pell del bacallà. Seguir sacsejant la greixonera alçant-la del foc, per evitar l’ebullició.
-Afegir pebre bo a gust de cadascú.
-Quan el suquet ja és espès afegir els pebres coents, sacsejar dos minuts més i apagar el foc.
-S’ha de menjar immediatament, perquè si s’espera, la salsa s’espesseix massa. (No convé cuinar-ho i començar l’àpat amb un altre entrant).
-Per acompanyar: Bullir patates pelades i tallades a rodanxes d’un cm., aproximadament, amb sal, un all pelat i un ratxet d’oli Colar i afegir julivert tallat petit i un raig d’oli d’oliva (Hi ha greixoneres grosses i planenques, que són adients per al pil pil, es poc col.locar el bacallà sense superposar-lo i no pesen tant com les més altes).
Recepta enviada per Rafel Ferrà, de Porreres(Receptes aportades per amics i amigues, RA-5, 15 V 09)
(c) Rafel Ferrà
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de peix
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-peix,
Receptari,
RI-alls,
RI-bacallà,
RI-patata
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada