diumenge, 3 de maig del 2009
RS - STRUDEL DE POMA (apfelstrudel)
Ingredients:
Per a la pasta:
.300 grs. de farina de blat molt fina
.180 grs. d'aigua calenta (però no molt)
.2 cullerades d'oli de gira-sol
.1 culleradeta de vinagre
.Un polsim de sal
.Una tasseta de mantega fosa
.Un vermell d'ou
Per al farciment:
.8-10 pomes àcides
.Panses sultanes
.Sucre roig al gust
.Canyella al gust
.100 grs. de mantega
.75 grs. de miques de pa
.150 grs. d'avellanes crues tallades en làmines
Preparació:
Mesclau els ingredients de la pasta i pastau una estona. Formau una bolla i atupau-la repetidament damunt la superfície de treball (llençau la bolla contra el marbre una vegada i una altra). Posau la bolla de pasta dins un plat.
Encalentiu aigua dins una cassola mitjana fonda. Quan bulli l'aigua, tirau-la, eixugau amb molta cura la cassola i posau-la cap per avall damunt el plat on heu desat la bolla de pasta, de manera que no la toqui (només és per donar-li la temperatura adient). Deixau-la reposar mentres preparau el farciment.
Pelau les pomes i tallau-les en trossets petits, com per fer ensalada de fruites. Mesclau amb les panses, el sucre roig i la canyella.
Posau la mantega al foc i feu-la fondre amb les miques de pa. Coeu-les així a foc mitjà uns minuts. Reservau.
Agafau la pasta, estirau-la ben prima amb un aprimador. Ha de quedar tan prima com la pasta d'ensaïmada i amb forma rectangular. Afegiu la farina que faci falta mentres la treballau perquè no s'aferri a la superfície de treball.
Untau una llauna de forn amb mantega. Quan tengueu la pasta ben estirada i formant un rectangle, col.locau-la damunt un pedaç de cuina ben net. Untau -la amb la preparació de mantega amb miques de pa. Ara, abocau la poma damunt i repartiu-la. Agafau el pedaç per un extrem i enrotllau de manera que quedi un cilindre. Ajuntau els extrems amb els dits i pintau-los de vermell d'ou per segellar-los i que no s'obri el pastís mentres es cou.
Enceneu el forn a 170-180º. Al cap de mitja hora, pintau la superfície amb mantega fosa perquè agafi color. El temps de cocció oscil.la entre 40 i 50 minuts. L'heu de treure quan la superfície sigui ben daurada. Nota:
Com que la pasta no té sucre, també es pot farcir d'altres ingredients i elaborar un plat salat. Per exemple, es fa un strudel que es farceix d'una mescla d'espinacs bullits, carn picada mesclada i espècies variades al gust.
(Recepta de la Setmana, RS-13, 3 IX 08)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de dolç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-dolç,
R-fruita,
R-pastes,
Receptari,
RI-avellanes,
RI-farina,
RI-mantega,
RI-panses,
RI-poma
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada