dijous, 14 de maig del 2009

RS - PEBRES DEL PIQUILLO FARCITS DE BACALLÀ

Ingredients: .Una dotzena de pebres del piquillo (de llauna).
.400 grs. de bacallà fresc o congelat (en aquest cas, descongelau-lo prèviament).
.100 grs. de cues de gambes pelades (opcional).
.1 tassó i 1/2 de llet.
.1 all.
.1 ceba grossa.
.50 grs. de mantega.
.50 grs. de farina.
.1 tassó de nata líquida.
.Oli d'oliva.
.Un poc de galeta picada.
.Sal, pebre bo i nou noscada.
Preparació: Primer de tot, obriu la llauna i posau els pebres a degotar dins un colador. Reservau-ne dos (si n'hi ha de romputs, que sol passar, aprofitau aquests) per la salsa.
Treis les pells i les espines del bacallà i trossejau-lo en bocins petitons. Picau l'all i la ceba ben fins.
Dins una pella amb tres cullerades oli, sofregiu l'all i la ceba a foc mínim fins que la ceba torni transparent. Salpebrau. Aleshores, afegiu el peix i les gambes (si heu decidit posar-n'hi) i coeu durant dos minuts, remenant de tant en tant.No s'ha de coure del tot, perquè s'acabarà de fer dins el forn quan sigui el moment. Reservau la preparació.
Ara heu de preparar una beixamel: agafau una pella i posau-la al foc amb la mantega fins que es fongui. Apartau la pella del foc i abocau-hi la farina, un poc de sal, pebre bo i nou noscada ratllada i una quarta part, aproximadament, de la llet. Remenau amb una batedora de varetes, sempre fora del foc, fins que la pasta sigui homogènia i sense grumolls. Ara, posau-la al foc mínim i, sense parar de remenar ni un moment, anau afegint poc a poc la resta de la llet fins que l'hagueu incorporat tota. En el moment de fer la beixamel no us podeu moure de devora el fogó, perquè totd'una que parau de remenar-la es formen grumolls i llavors la textura és molt desagradable. De tota manera, si us quedàs grumollosa, passau-la pel "túrmix".
Mesclau la beixamel amb la preparació anterior i amb aquesta mescla, farciu els pebres amb ajuda d'una cullerera de postres. No han de quedar excessivament plens, perquè si no, vessarien. Triturau els dos pebres que havíeu reservat amb la nata, un poc de sal i pebre bo. Abocau aquesta salsa en un motlle de pyrex o greixonera de parets baixes.
Col.locau els pebres damunt. Amb un pinzell de cuina, untau-los d'oli d'oliva. Ara, empolvorau-los de galeta picada.
Enceneu el forn a 180º. En ser calent, enfornau els pebres fins que vegeu que la galeta picada ha pres color. Si al cap de 20 minuts no ha pres color, enceneu el gratinador i no us aparteu de devora el forn. Retirau-los quan estiguin gratinats. Nota: Si els voleu servir com a plat principal els podeu acompanyar d'arròs bullit o de cuscús. Si els serviu com a tapa, podeu treure'ls així talment o amb un poc de pa moreno (la salseta demana pa).Si no us agrada el bacallà, podeu substituir-lo per un peix blanc que no tengui gaire espina. (Recepta de la Setmana, RS-27, 9 XII 08)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes