divendres, 29 de maig del 2009
RS - GREIXERA D'OUS
Ingredients (per a 6 persones):
.6 ous.
.200 grs. de pèsols.
.4 carxofes.
.200 grs. de mongetes tendres.
.4 patates grosses.
.1 ceba grossa.
.2 tomàtigues de ramellet (o 2 cullerades de tomàtiga triturada en conserva).
.1 llimona.
.1/2 tassa de farina.
.Sal, pebre bo.
.1 brotet de moraduix.
.1 fulla de llorer.
.3/4 de litre de brou de verdures (o aigua).
.Oli per fregir.
Preparació:
Posau al foc els ous dins una olla amb aigua que els tapi. Feis-los bullir 10 minuts comptats a partir del moment que l'aigua comença a bullir. Passat aquest temps, tirau l'aigua calenta i tornau a posar els ous dins l'olla amb aigua ben freda. Deixau-los refredar.
Pelau i picau la ceba ben menuda. En una greixonera grosseta de parets baixes, fregiu a poc foc la ceba amb quatre cullerades d'oli. Mentrestant, pelau i capolau la tomàtiga.
Posau el brou (o l'aigua) dins una olla i en bullir, abaixau el foc al mínim i manteniu-lo així.
Quan la ceba sigui transparent, afegiu a la greixonera la tomàtiga. Apujau el foc i coeu, remenant de tant en tant perquè no s'aferri. Quan la tomàtiga tengui un aspecte brillant, afegiu el brou i feis bullir el conjunt a foc mitjà. Afegiu la fulla de llorer i el brot de moraduix.
Netejau i trossejau les mongetes. Incorporau-les a la greixonera. Pelau, netejau i tallau les patates a cantons i incorporau-les al cap de 10 minuts. Eliminau les fulles exteriors de les carxofes i les puntes de manera que quedi només la part més tendra i feis quatre parts de cada una. Immediatament, regau-les amb suc de llimona perquè no s'ennegreixin i reservau-les dins un plat.
Pelau els ous i xapau-los per la meitat en sentit longitudinal. Passau cada meitat per farina i fregiu-los per ambdós costats (apartau-vos del foc el màxim possible durant l'operació, perquè solen esquitxar i us podríeu cremar amb l'oli calent). En haver agafat color per les dues bandes, treis-los de la pella i posau-los a degotar damunt paper absorbent. Reservau-los.
Quan vegeu que les mongetes i les patates són quasi cuites (ho sabreu punxant-les amb un escuradents), incorporau les carxofes i els pèsols. Feis-los bullir a foc mitjà fins que siguin cuites.
El darrer moment col·locau els ous amb la part del vermell a la vista cobrint les verdures i donau un darrer bull al conjunt, sense remenar per conservar-ne l'estètica.
(Recepta de la Setmana, RS-40, 25 II 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de verdura
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-mixtures,
R-ous,
R-verdura,
Receptari,
RI-carxofa,
RI-llorer,
RI-mongetes,
RI-moraduix,
RI-ous,
RI-patata,
RI-pèsols
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
buy valium online valium 5mg in - valium dosage blue pill
Publica un comentari a l'entrada