dimecres, 20 de maig del 2009

RS - QUARTOS

Ingredients: .8 ous. .150 grs. de fècula de patata. .190 grs. de sucre en pols. . Una tasseta de mantega. Preparació: Necessitareu capsetes de paper especials ( en venen a la papereria de Ca'n Roca, a Palma, en una travessia del carrer del Sindicat, però vénen sense muntar). Amb aquesta recepta us en sortiran 13. Per tant, heu de muntar tretze capsetes abans de començar a preparar la pasta. Una vegada muntades, foneu una tasseta de mantega. Amb un pinzell de cuina pintau el fons i les parets de cada capseta amb mantega perquè la pasta es deferri fàcilment del paper en ser cuits els quartos. Separau els blancs dels vermells. Bateu-los a punt de neu, afegint tres cullerades del sucre en pols que teniu pesat quan ja estiguin mig pujats, no al principi. Ara, bateu els vermells amb la resta del sucre en pols. Sabreu que estan ben pujats quan comproveu que han augmentat de volum i s'han espesseït. Mesclau les dues preparacions i remenau amb una cullera de fusta, amb moviments suaus de dalt a baix perquè hi entri aire. Ara, afegiu la fècula de patata passada per un colador fi per assegurar-vos que no faci grumolls. Mesclau bé, sempre amb moviments de dalt a baix. Quan la preparació sigui homogènia, repartiu a cullerades la pasta dins les tretze capsetes que teníeu preparades i enfornau-les. El forn ha d'estar a 180º. Si teniu l'opció "turbo", en 12 minuts són cuits. De tota manera, comprovau-ho punxant-ne el centre amb un escuradents. Si en surt eixut vol dir que ja són cuits. Aleshores, apagau el forn i deixau-los-hi dedins, amb la porta oberta, cinc minuts. Treis-los, deixau-los refredar i empolvorau-los amb sucre amb pols (opcional). Són molt bons com a acompanyament d'una bona tassa de xocolata desfeta, d'un cafè amb llet o d'una copa de gelat. Queden molt esponjosos. Són millors fets de l'hora. Es poden conservar uns dies, però la textura canvia. (Recepta de la Setmana, RS-33, 6 I 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de dolç Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes