(Recepta de la Setmana, RS-54, 26 V 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de dolç Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
dimarts, 26 de maig del 2009
RS - MINISUFLÉS DE XOCOLATA
Ingredients (per a 6 suflés individuals):
.200 grs. de xocolata Nestlé Postres.
.5 ous.
.40 grs. de mantega (i un poc més, a part, per untar els motlles).
.50 grs. de sucre (i un poc més, a part, per ensucrar els motlles).
.5 cl. de llet.
.50 grs. de cacau amarg en pols.
Preparació:
Primer de tot, untau 6 motllets individuals (els de fer flam d'ou van bé) amb mantega i ensucrau-los. Guardau-los a la gelera.Trossejau la xocolata i posau-la dins un bol amb la mantega també trossejada. Feis fondre el conjunt al microones (controlau bé el temps, que no sigui excessiu, i sobretot que no bulli). Afegiu ara la llet i el cacau amarg i remenau bé amb una batedora manual (de les de barnilles) fins que la preparació sigui homogènia. Deixau refredar una mica.
Separau els blancs dels vermells. Incorporau els vermells a la preparació anterior. Mesclau bé.
Enceneu el forn a 200º.
Començau a muntar els blancs. En estar mig pujats, afegiu el sucre i continuau batent fins que us quedin a punt de neu, ben ferms. Treis els motlles de la gelera i ompliu-los (no del tot) amb la preparació. Allisau la superfície amb una espàtula i enfornau. Han de coure aproximadament 12 minuts. Passat aquest temps, obriu el forn i punxau-ne un al centre amb un escuradents.
N'ha de sortir eixut.
Nota:
S'han de servir calents. Els podeu acompanyar de maduixes, si n'és el temps; de gelat de vaïnilla, o de nata muntada amb molt poquet sucre. Tot i que tenen un aspecte semblant a les magdalenes, la textura és molt més fina i són molt humits per dedins.
Per tal d'avançar feina, us recoman tenir els motlles preparats i plens amb la pasta crua a punt d'enfornar abans de començar l'àpat i ficar-los dins el forn quan ja heu servit el plat principal. D'aquesta manera els tendreu cuits i a la temperatura ideal quan sigui hora de servir les postres.
Etiquetes de comentaris:
R-dolç,
Receptari,
RI-cacau,
RI-llet,
RI-mantega,
RI-ous,
RI-xocolata
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada