diumenge, 10 de maig del 2009
RS - SOPES SEQUES DE VERDURA
Ingredients (per a 6 persones):
.400 grs. de sopes de pa moreno.
.Un manat de grells.
.4 carxofes.
.Un manat d'espinacs o de bledes.
.1/2 col borratxona.
.200 grs. d'esclata-sangs.
.2 tomàtigues de ramellet.
.1/2 manat de julivert.
.1/4 de col-i-flor.
.4 alls aixafats.
.Oli d'oliva per fregir.
.Oli verge per ruixar.
.Sal.
.Pebre bord.
Preparació:
Netejau les verdures. Eliminau les fulles seques de les carxofes i tallau la part central en vuit trossets. Tallau els grells transversalment en trossos de mig dit de gruix. Pelau les tomàtigues i triturau-les. Picau el julivert ben menut. Separau els brotets de la coliflor de manera que quedin trossos de mida similar. Eliminau la part més gruixada de la vena de les fulles de col. Tallau els espinacs i les fulles de col en trossos regulars. Tallau els esclata-sangs en quatre parts.
Posau a bullir 3/4 l. d'aigua dins una olla.
Dins una greixonera, sofregiu primer els alls. Incorporau després les carxofes. Quan hagin pres color, traieu-les i reservau-les dins un plat. Sofregiu els grells, els esclata-sangs i la col, remenant sovint amb una cullera de fusta. Posau-hi sal i pebre bord. Quan la col sigui dauradeta, incorporau la tomàtiga i coeu durant deu minuts. Afegiu el julivert. Ara, abocau l'aigua bullent dins la greixonera i incorporau els brotets de coliflor. Deixau que bulli fins que la coliflor sigui cuita (ho podeu comprovar punxant-la amb un escuradents) i en aquest moment, afegiu les carxofes que havíeu reservat i els espinacs. Deixau bullir dos o tres minuts i apagau el foc. Comprovau el punt de sal i rectificau si fos necessari.
Agafau un colador gros i colau la verdura. Dins la mateixa greixonera on heu fet el sofregit, col·locau les sopes de pa, repartides per tot el fons de manera uniforme. Ara, abocau el brou de les verdures amb un cullerot fins que quedin ben amarades. Assegurau-vos que el brou arribi per tot i que no quedin parts de les sopes eixutes, però no en poseu de més, perquè han de quedar seques. Llavors, col.locau la verdura per damunt. Tapau i deixau reposar 10 minuts abans de servir.
En el moment de treure-les a taula, ruixau-les amb oli verge i serviu-les. Són molt bones acompanyades de rave o ravenets i unes bones olives trencades.
Nota:
Depenent de la temporada, hi podeu posar diferents verdures i hortalisses (espàrrecs, pèsols, pèsols de bullir, etc.) A l'estiu en podeu cuinar una versió molt simple a base de ceba tendra, patates, tomàtiga i pebre verd. Si voleu, una vegada cuites hi podeu abocar un ou cru per persona damunt i posar-les una estona al forn fins que es prengui el blanc dels ous.
(Recepta de la Setmana, RS-24, 18 XI 08)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de verdura
Vegeu receptari d'altres plats de "sopes"
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-sopes,
R-verdura,
Receptari,
RI-bledes,
RI-carxofa,
RI-col,
RI-col-i-flor,
RI-esclata-sangs,
RI-espinacs,
RI-grell,
RI-julivert,
RI-pa,
RI-tomàtiga
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
Good dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Thank you as your information.
Publica un comentari a l'entrada