dilluns, 11 de maig del 2009

RS - SÍPIA AMB CEBA

Ingredients (per a 4 persones): .1 quilo de sípia (fresca o congelada). .4 o 5 cebes grossetes. .2 alls. .Oli d'oliva. .1/2 tassó de vi blanc sec ( o conyac). .Sal. .Pebre bo. .1 fulla de llorer. .Pebre de cirereta (opcional; només si us agrada el coent) Preparació: Netejau les sípies (si les heu comprat congelades, descongelau-les abans a temperatura ambient o a la part baixa del frigorífic) i eliminau-ne la tinta i les parts no comestibles. Tallau-les en trossos regulars i passau-les a un colador a degotar una estona mentres preparau la ceba. Tallau les cebes en làmines no gaire gruixades. De totd'una pareix que hi ha massa ceba per la quantitat de sípia que hi posau, però llavors ja veureu que minva molt. Posau un poc d'oli dins una olla ràpida, afegiu-hi els alls esclafats amb la pell. Sofregiu-los una mica a foc suau. Quan han pres color, afegiu-hi les tallades de sípia amb una mica de ceba de la que heu tallat (només una grapada). Afegiu sal i pebre bo i sofregiu cinc minuts, remenant de tant en tant. Incorporau el vi. Ara, tapau l'olla ràpida i quan us avisi que bull, abaixau el foc al mínim i coeu la sípia durant vint minuts. Mentre la teniu al foc, agafau una greixonera de test, posau-hi dues cullerades d'oli i en ser calent, tirau-hi la ceba trinxada. Salpebrau. Al principi, coeu-la a foc mitjà durant deu minuts, sense parar de remenar amb una cullera de fusta. Després, abaixau el foc al mínim i coeu poc a poc, fent xup-xup. És important que la ceba es faci lentament. Passats els vint minuts programats per la sípia, posau l'olla ràpida davall el raig d'aigua de l'aixeta fins que es pugui obrir sense risc de cremar-vos amb el vapor. Abocau el contingut dins la greixonera on teniu la ceba. Incorporau el pebre coent (si heu optat per posar-n'hi) i la fulla de llorer, i acabau de coure el conjunt dins la greixonera, tenint cura de remenar de tant en tant perquè no s'aferri. Quan la ceba s'hagi reblanit i tengui un aspecte melós, comprovau el punt de sal i la textura i rectificau si fos necessari. No perllongueu la cocció més del que faci falta, perquè la ceba es fon i el plat es desvirtua sensiblement. Podeu acompanyar-lo de patates fregides a daus petits o sense més acompanyament que unes llesques de pa moreno. És un plat que demana pa. (Recepta de la Setmana, RS-25, 25 XI 08) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de peix Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes

1 comentari:

Anònim ha dit...

http://technologiesuae.com/#5193 kenny powers quotes xanax - xanax online without prescriptions