dissabte, 23 de maig del 2009
RS - BUNYOLS DE BACALLÀ
Ingredients (per a quatre persones):
.250 grs. de bacallà.
.1 cullerada d'oli.
.2 cullerades de farina.
.1 ou.
.2 alls.
.Julivert trinxat.
.Pebre bo.
.Oli per fregir.
Preparació:
Posau el bacallà en remull 48 hores abans i canviau-li l'aigua tres o quatre vegades durant aquest temps a fi de dessalar-lo a consciència. Llevau-li la pell i les espines i capolau-lo. Posau-lo dins un bol i reservau-lo.
Ara, picau els alls dins el murter. Afegiu-hi el julivert trinxat i picau-lo també. Incorporau aquesta preparació al bacallà capolat. Afegiu-hi el vermell d'ou, el pebre bo i la farina. Tastau la pasta que es forma per comprovar que està bé de sal. Si en manca, afegiu-n'hi. Muntau el blanc a punt de neu i afegiu-lo a la pasta de bacallà.
Dins una paella amb oli abundant, fregiu els bunyols ajudant-vos de dues culleres de les de sopa: amb una preniu la porció que heu de fregir i amb l'altra despreneu-la de la primera a l'hora d'abocar-la dins l'oli calent. Donau-la volta als bunyols quan estiguin dauradets de la part de baix. En ser cuits de les dues bandes, posau-los damunt paper absorbent per eliminar l'oli sobrer.
Els heu de servir ben calents. Són molt bons acompanyats d'una bona salsa de tomàtiga casolana i patates fregides.
(Recepta de la Setmana, RS-36, 27 I 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de peix
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-peix,
Receptari,
RI-bacallà,
RI-farina,
RI-julivert
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada