dissabte, 23 de maig del 2009

RS - BUNYOLS DE BACALLÀ

Ingredients (per a quatre persones): .250 grs. de bacallà. .1 cullerada d'oli. .2 cullerades de farina. .1 ou. .2 alls. .Julivert trinxat. .Pebre bo. .Oli per fregir. Preparació: Posau el bacallà en remull 48 hores abans i canviau-li l'aigua tres o quatre vegades durant aquest temps a fi de dessalar-lo a consciència. Llevau-li la pell i les espines i capolau-lo. Posau-lo dins un bol i reservau-lo. Ara, picau els alls dins el murter. Afegiu-hi el julivert trinxat i picau-lo també. Incorporau aquesta preparació al bacallà capolat. Afegiu-hi el vermell d'ou, el pebre bo i la farina. Tastau la pasta que es forma per comprovar que està bé de sal. Si en manca, afegiu-n'hi. Muntau el blanc a punt de neu i afegiu-lo a la pasta de bacallà. Dins una paella amb oli abundant, fregiu els bunyols ajudant-vos de dues culleres de les de sopa: amb una preniu la porció que heu de fregir i amb l'altra despreneu-la de la primera a l'hora d'abocar-la dins l'oli calent. Donau-la volta als bunyols quan estiguin dauradets de la part de baix. En ser cuits de les dues bandes, posau-los damunt paper absorbent per eliminar l'oli sobrer. Els heu de servir ben calents. Són molt bons acompanyats d'una bona salsa de tomàtiga casolana i patates fregides. (Recepta de la Setmana, RS-36, 27 I 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de peix Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes