dimecres, 13 de maig del 2009

RS - TOURNEDOS ROSSINI

Plat especial per celebrar el primer aniversari de la secció "Tot Música", del programa radiofònic "Amb 'P' de Pòrtula"
Ingredients: - 6 talls de rellom de vedella gruixats (de 200 grs. cada un) - 200 grs. de foie d’oca - 2 trufes - 6 llesques de pa de motlle - 3 cullerades d’oli d’oliva - Mantega per fregir - 1 tassonet de vi de Madeira - 1 tassa d’aigua calenta (o brou de carn) - 1 cullerada de farina de blat de moro (Maizena) - sal i pebre bo Preparació: Netejau els talls de carn i eixugau-los amb paper de cuina. Tallau trossos de pa de motlle de la mida aproximada dels talls de carn i fregiu-los en mantega. Posau a degotar damunt paper absorbent i manteniu-los calents.
Dins una pella antiadherent amb 3 cullerades d’oli fregiu els talls de carn a foc viu 1 minut i ½ per cada costat (la carn ha de quedar crueta per dedins). Treis la carn de la pella, salpebrau-la i manteniu-la calenta damunt paper absorbent.
Dissoleu la farina de blat de moro dins la tassa d’aigua calenta.
Dins el mateix greix on heu fregit la carn abocau el vi i afegiu dues cullerades de mantega. Incorporau ara la tassa d’aigua amb la maizena dissolta. Afegiu un poc de sal. Feis bullir el conjunt a poc foc remenant constantment fins que noteu que s’ha espesseït. Comprovau el punt de sal i rectificau si és necessari. Retirau la salsa del foc.
Posau dins cada plat primer un tros de pa fregit. Damunt, una làmina de foie d’oca (prèviament passada per la planxa un momentet per cada costat, amb molta cura perquè si us passau de temps es desfà damunt la planxa i és difícil de manipular). Després, unes rodanxes de trufa. Abocau ara al costat un poc de salsa i serviu immediatament.

(Recepta de la Setmana, RS-51, 13 V 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de carn Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes