L'inici d'una nova secció
Es veu que som llépols. Ja ho veis, si les primeres receptes de la secció setmanal eren de postres, en aquesta ocasió la primera de les receptes que en deim "recuperades" també correspon a un plat dolç. Es tracta d'una crema de 'mascarpone' -un tipus de formatge cremós i suau, com ja deveu saber, especialment conegut per ser un dels components de l'exquisit 'Tiramisu' i que, per ser autèntic, hauria de procedir de llet de búfala- de la zona italiana de Lodigiano. Recuperam la recepta -per a quatre persones- de la secció "Vilanovins amb davantal", d'Eva Bolaño, publicada al "Diari de Vilanova" del 24 d'agost de 2001. Ella, a la vegada, la replegava dels germans Giuseppe i Julio, assidus de Vilanova i nascuts a Castiglione d'Ada, regió típica del Mascarpone. Ingredients .Un rovell d'ou .Dues cullerades soperes de sucre .Una cullarada de cafè de cacau .250 grams de formatge 'mascarpone' .Una copeta de conyac Elaboració: Remenau el rovell i el sucre fins aconseguir una crema homogènia i gairebé blanca, afegiu-hi el cacau i torneu-ho a remenar. Tot seguit tireu-hi el formatge 'mascarpone'. Remenau-ho bé i afegiu-hi la copeta de conyac. Nota: Aquesta crema es menja per Nadal a la zona de Lodigiano acompanyada de 'panetone'. Espargiu-la-hi per sobre fins que quedi com si fos una crema consistent de xocolata.
(Receptes recuperades, RR-1, 1 V 09)
Transcripció i comentaris: Biel Massot i Muntaner Font: (c) Eva Bolaño / Diari de Vilanova Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de dolç Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
V
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada