diumenge, 24 de maig del 2009
Reconeixement a la cuina autòctona
Es tracta de la segona edició d'una iniciativa de l'Aula de Gastronomia Mallorquina de la Fundació ACA - Àrea de Creació Acústica- de Son Bielí, de Búger, consistent en arreplegar -durant els divendres d'aquest mes de maig- quatre cuineres de la ruralia mallorquina per tal de donar a conèixer algun dels seus plats més celebrats.
En aquesta ocasió, del 8 al 29 de maig, passen pels fogons de Son Bielí:
- Madò Maria Pascual, del 'Bar Esportiu' de sa Pobla, fent Cassola amb caragols
- Madò Apol·lònia Tugores, del 'Bar ca sa Miss' de sa Pobla, cuinant Fideus de marjal
- Madò Catalina Lluïsa Gayà, de Sant Joan, que fa Bessons ofegats
-Madò Antònia Bauzà, de Sant Joan, aguiant Conill en salmoregi.
A la primera edició (setembre 2007, organitzat segons restaurants) hi foren presents:
-Restaurant Marina, de sa Pobla, la cuinera del qual -Francisca Sastre Perelló- preparà l’especialitat de peix al forn a la mallorquina.
- Restaurant Sa Roqueta, des Portitxol. El cuiner, Antonio Serapio, elaborà un trempó de sípia i arròs a banda.
- Restaurant Mesón Los Patos, d’Alcúdia. La cuinera, Leonor Barceló, oferí cassola de pasqua amb caragols.
- Restaurant Ca na Toneta, de Caimari. Les cuineres, Maria Rosa i Teresa Solivelles, prepararen coca de sardines, tumbet de rajada i pastís de garrova.
La intenció dels organitzadors passa per "oferir aquests plats que molta gent n'ha sentit parlar, que no els ha pogut mai tastar. Recuperar costums, receptes perdudes, tastar vins, olis, sobrassades, camaiots, robiols de Pasqua, cassola, fideus de marjal i llampuga a l'estiu" alhora d' "intentar rescatar les cuines anònimes" de les quatre protagonistes.
Les eixides setmanals són limitades a 60 persones -el màxim de l'aforament del menjador de l'Aula de Gastronomia- i cal fer reserva uns dies abans a través del 971 516 501. Endemés del plat principal -i motiu del reconeixement- hom també frueix d'entrants, vi mallorquí, rebosteria casolana, fruita del temps, licors mallorquins i cafè. I tot pel pel preu de 25 €. No es pot demanar més.
Biel Massot i Muntaner.-
Etiquetes de comentaris:
Búger,
Gastronomia,
Mallorca,
Sa Pobla,
Sant Joan
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada