divendres, 15 de maig del 2009
RS - BURBALLES ARRISSADES DE ROTER
Ingredients (per a 4 persones):
.100 grs. de burballes arrissades Bendinat de ca'n Gelabert, de Porreres.
.1/2 ceba grossa o 1 de petita.
.1 all. .1 tomàtiga de ramellet (o 2 cullerades de tomàtiga triturada natural).
.400 grs. de patates.
.200 grs. de mongetes tendres.
.1 litre i 1/2 de brou de carn (el podeu comprar ja fet, dels que venen envasats).
.Sal, pebre bo.
.3 cullerades d'oli d'oliva.
Preparació:
Tallau la ceba i l'all molt menuts. Encalentiu l'oli dins una greixonera de parets altes. En ser calent, tirau-hi la ceba i l'all. Salpebrau,tapau amb una tapadora la greixonera i abaixau el foc al mínim, perquè es faci poc a poc. Heu de remenar de tant en tant, perquè no s'aferri ni es cremi, amb una cullera de fusta.
Pelau i capolau la tomàtiga.
Posau el brou a bullir dins una olla per tenir-lo calent quan sigui el moment.
En ser transparent la ceba, abocau-hi la tomàtiga, apujau el foc i coeu remenant constantment fins que la preparació sigui brillant i més densa. Ara, abocau-hi tot el brou bullent i abaixau el foc.
Mentrestant, pelau i netejau les patates. Tallau-les a trossets petits i reservau-les. Llevau el capoll de les mongetes i rentau-les. Trossejau-les en tres o quatre bocins, segons la llargària. Abocau les patates i les mongetes dins la greixonera amb el brou bullent i feis-les coure a foc mitjà-baix fins que la verdura sigui cuita (ho sabreu punxant un tros amb un escuradents: l'ha de travessar sense dificultat).
Ara, rompeu un poc les burballes amb les mans a fi de fer-ne trossos més petits i tirau-les dins la greixonera. Seran cuites al cap d'uns cinc minuts (això depèn de si us agrada que tenguin un poc de cor, o més cuites i flonges).
Nota:
N'hi ha que hi posen dues grapadetes de caragols. Si decidiu posar-n'hi, els heu d'incorporar a l'olla amb el brou en fred. Llavors, encendre el foc i fer-los bullir devers mitja hora abans d'abocar-ho tot dins la greixonera. Si voleu, podeu substituir el brou per aigua que haureu fet bullir amb un bon tros de sobrassada perquè en prengui el gustet i el color. Si no voleu que us quedin miques, perquè la sobrassada en sol fer, colau la preparació abans d'incorporar-la al sofregit de la greixonera.
(Recepta de la Setmana, RS-28, 16 XII 08)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de pasta
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-pasta,
Receptari,
RI-burballes,
RI-mongetes,
RI-patata
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada