dissabte, 2 de maig del 2009
RA - EMPOTAT DE CARXOFES AL NATURAL
Ingredients:
.Carxofes negres de temporada (també podem fer servir les verdes, però han d’ésser molt tendres)
.Aigua
.Vinagre
Elaboració:
1. S’adoben les carxofes llevant el tronc i les fulles més gruixades, i de les mitjanceres se lleva la meitat superior.
2. Es tallen en quatre trossos, o en sis si són molt grosses.
3. Es van deixant en remull amb aigua i suc de llimona, perquè no tornin negres. (Per adobar les carxofes, es recomanable usar uns guants de plàstic, perquè taquen molt la pell)
4. En haver-les adobades totes, les degotam i omplim els pots amb els trossets, pitjant-los bé per tal de no deixar aire entremig.
5. Tapam les carxofes amb una mescla d’aigua i vinagre, part per part (Omplir els pots fins a dalt)
6. Tapam els pots i els feim bullir a bany maria 20 minuts. (Hi ha qui només els bull 5 minuts)
Amb aquesta recepta les carxofes són bones per menjar amb ensalada, o per afegir als aguiats, arrebossar, etc. Mesclades amb pebres torrats i bacallà dessalat fan una combinació boníssima.
Recepta enviada per n’Aina Sansó Rosselló, de Manacor
(Receptes aportades per amics i amigues, RA-2, 2 V 09)
(c) Aina Sansó Rosselló
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de verdura
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-conserves,
R-verdura,
Receptari,
RI-carxofa,
RI-vinagre
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada