dilluns, 4 de maig del 2009
RA - EMPOTAT DE CARXOFES ESCABETXADES
Ingredients:
.Carxofes negres de temporada (també se poden fer servir les verdes, però han d’ésser tendres). .Oli.
.Vinagre (del més corrent i fluixet, si és vinagre fort s’ha de rebaixar amb aigua o posar-ne menys.)
.Sal i pebre bo.
Elaboració:
1. S’adoben les carxofes llevant el tronc i les fulles més gruixades, i de les mitjanceres se lleva la meitat superior.
2. Es tallen en quatre trossos, o en sis si són molt grosses.
3. Es van deixant en remull amb aigua i suc de llimona, perquè no tornin negres. (Per adobar les carxofes és recomanable usar uns guants de plàstic, perquè taquen molt la pell).
4. Quan hem acabat d’adobar-les totes, les degotam i les col·locam dins una greixonera de test, i les tapam d’una mescla de 2 parts d’oli i una de vinagre, i hi posam sal i pebre bo al nostre gust. Han d’estar tap no tap, no cal que hi hagi massa oli.
5. Ho posam al foc, i en alçar el bull ho feim bullir 3-4 minuts, fins que podem travessar fàcilment les carxofes amb un ganivet. Cal anar alerta a no coure-les de més.
6. En ésser fredes, col·locam les carxofes dins pots de vidre, pitjant-les bé perquè no quedi aire entremig i les tapam fins a dalt de l’oli sobrant.
7. Tapam els pots i els feim bullir al bany maria 20 minuts.
Elaborades així són molt bones per menjar amb pa amb oli, d’aperitiu, o mesclades amb pebres torrats, com acompanyament d’una carn torrada, etc.
Recepta enviada per n’Aina Sansó Rosselló, de Manacor
(Receptes aportades per amics i amigues, RA-3, 4 V 09)
(c) Aina Sansó Rosselló
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de verdura
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-conserves,
R-verdura,
Receptari,
RI-carxofa,
RI-vinagre
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
questa promette bene
Publica un comentari a l'entrada