divendres, 8 de maig del 2009
RS - RISOTTO DE BOLETS
Ingredients:
.300 grs. de bolets variats (frescs o en conserva)
.300 grs. d'arròs (millor el de tipus "bomba")
.100 grs. de formatge parmesà ratllat
.1 ceba mitjana picada menuda
.2 alls picats
.4 cullerades de nata líquida
.4 cullerades d'oli d'oliva
.1 tassonet de vi blanc sec
.Brou de pollastre o de verdures (en venen ja fet) aprox. 3/4 de litre
.Sal i pebre bo
.Uns brots de julivert
Preparació:
Dins una greixonera o pella de parets altes posau l'oli a encalentir. Tirau-hi la ceba i l'all trinxats i sofregiu cinc minutets a foc baix.
Mentrestant, posau el brou al foc fins que alci el bull i manteniu-lo bullent al mínim.
Abocau els bolets tallats en trossos regulars dins la greixonera, salpebrau-los i sofregiu una estoneta (5 min., aproximadament). Incorporau ara l'arròs, sense parar de remenar perquè no s'aferri, fins que sigui transparent. Aleshores, afegiu el vi blanc i deixau que se'l begui completament.
Ara, anau afegint cullerots plens de brou, d'un en un. No aboqueu el següent fins que l'arròs no hagi absorbit l'anterior. Anau incorporant brou fins que vegeu que l'arròs és quasi cuit. Tot aquest procés requereix foc mitjà-baix i remenar seguit seguit, perquè és aferradís.
L'arròs ha de coure aproximadament 15 minuts des que hi heu abocat el vi, però depèn del tipus d'arròs que feis servir. Una mica abans que sigui cuit, afegiu el formatge parmesà ratllat i la nata. Remenau perquè es reparteixi la mescla uniformement.
Quan considereu que el gra d'arròs està al punt, apagau el foc i deixau reposar el risotto cinc minuts més.
Serviu-lo amb julivert picat per damunt.
Nota:
Aquest arròs ha de quedar melós. És important que no us mogueu de devora el foc perquè s'aferra moltíssim i que hi poseu poqueta sal. Teniu en compte que el parmesà ja li dóna el gust salat. És millor afegir sal al final de la cocció, quan ja s'ha incorporat el formatge, que esguerrar-lo posant-ne massa al principi.
N'hi ha que hi afegeixen una cullerada de mantega al final, quan ja el retiren del foc.
(Recepta de la Setmana, RS-22, 7 XI 08)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats d'arròs
Vegeu receptari d'altres plats de verdura
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada