dilluns, 4 de maig del 2009
RS - GATÓ
Ingredients:
.8 ous.
.300 grs. d'ametlles crues mòltes (o nous, o avellanes...).
.300 grs de sucre.
.Un polsim de canyella.
.La pell d'una llimona ratllada.
.Saïm (o mantega) i farina per al motlle.
Preparació:
Pujau els blancs i reservau.
Pujau ara els vermells amb el sucre fins que s'hagi fos. Incorporau-hi l'ametlla mòlta, la canyella i la pell de llimona ratllada. Afegiu a continuació els blancs pujats, sempre amb moviments de dalt a baix que permetin l'entrada d'aire.
Enceneu el forn a 170º. Untau un motlle de 25 cm. de diàmetre, aproximadament (teniu en compte que en coure puja i si l'ompliu massa us vessarà) amb mantega o saïm i després empolvorau-lo amb farina perquè la pasta no s'aferri. Abocau-hi la preparació i allisau la superfície amb una espàtula o similar.
Enfornau el pastís i manteniu-lo a 170º durant 30 minuts. Passat aquest temps, i sense el forn, abaixau a 150º i manteniu-lo a aquesta temperatura durant 10 minuts més. Ara, comprovau si és cuit punxant el centre del gató amb un escuradents (n'ha de sortir net). Si encara no és cuit, deixau-lo un poc més de temps.
En ser cuit, apagau el forn; obriu-ne la porta i deixau-lo a dins 10 minuts més per evitar que el canvi de temperatura sigui massa brusc.
Ara, traieu-lo del forn, sacsejau el motlle i copejau-lo suaument damunt el marbre per evitar que la superfície quedi de forma irregular. Deixau-lo refredar.En ser completament fred, desemmotllau-lo i ensucrau-lo.
Nota:
Queda molt humit per dedins i es conserva molt bé durant uns quants dies sense assecar-se. El podeu acompanyar d'un bon gelat d'ametlla o vaïnilla, o del que més us agradi.
(Recepta de la Setmana, RS-16, 23 IX 08)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de dolç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-dolç,
R-pastes,
Receptari,
RI-ametlla,
RI-ous
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada