diumenge, 19 d’abril de 2009

Dieta personalitzada a la carta

Així talment ho assegura Lluc García al seu escrit sobre el restaurant Airecel, "el primer del Port [de Sóller] que ofereix la possibilitat de comanar plats elaborats amb criteris dietètics". La iniciativa és, sens dubte, lloable. Aquest establiment, ubicat a l'hotel Aimia i regentat pels germans Cati, Cristina i Sebastià Alcover, "ho ha fet possible gràcies a la col·laboració entre el xef, Carlos Barrera, i la dietista Cristina Delgado", la qual recorda que la O.M.S. "recomana per a una dieta sana i equilibrada en persones sanes de mitjana edat una ingesta diària de 2.200 quilo calories en les dones i 3.300 en homes, de les quals entre un 10 i un 15% han d'esser proteïnes, entre un 30 i un 60% hidrats de carboni i un 30% de greixos". La tesi d'aquesta iniciativa parteix de la idea que "seguir una dieta no té perquè esser sinònim d'estar malalt o massa gras, simplement es pot fer per menjar sà i equilibrat". Tot un encert culinari! (SÓLLER, núm 6322, 28 de juny 08). Biel.-