dijous, 30 d’abril de 2009

RS - SOUFFLÉ DE FORMATGE

Ingredients: .1 litre de beixamel de consistència una mica més espessa que una crema anglesa. .6 ous i dos blancs més.
.500 grs de formatge ratllat. La combinació que jo hi pos és la següent: .150 grs. de formatge holandès.
.50 grs de parmesà.
.200 grs. d'emmental.
.100 grs. d'ibèric
.mantega
.nou noscada.
.sal.
Preparació: Una vegada preparada la beixamel, afegir-hi els vermells d'ou i els diferents formatges ratllats.
Encalentir el forn a 220º-
Muntar els blancs a punt de neu amb un polsim de sal. Afegir a la preparació anterior amb moviments suaus de baix a dalt, amb cullera de fusta.
Comprovar el punt de sal i si cal, afegir-n'hi una mica (S'ha d'anar amb molt de compte, perquè el formatge quan es fon dóna gust salat per ell mateix).
Afegir nou noscada ratllada i pebre bo al gust.
Untar un motlle alt de pyrex per a soufflés, d'aproximadament 25 cm. de diàmetre , amb mantega i empolvorar amb parmesà ratllat.
Abocar la preparació dins el motlle i empolvorar la superfície amb parmesà.
Enfornar a 220º durant 25 minuts. Passat aquest temps,vetllar que la superfície no estigui ja daurada a bastament. En aquest cas, tapar amb paper d'alumini per seguir amb la cocció.
Abaixar la temperatura a 180º durant uns 40 minuts més.
Comprovar el punt de cocció obrint el forn i punxant el soufflé amb una agulla o escuradents. Ha de sortir eixut. Si no és així, mantenir dins el forn a la temperatura indicada fins que l'agulla surti eixuta.
Quan sigui cuit, deixar cinc minuts dins el forn amb la porta entreoberta. Passat aquest temps ja es pot servir.
(Recepta de la Setmana, RS-5, VII 08)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes