dijous, 30 d’abril de 2009

RS - CROQUETES DE POLLASTRE

Ingredients: .Un pollastre tallat a quartos .(Verdures per al brou) .Farina .Llet .2 cebes grossetes .Oli d'oliva per fregir .Nou noscada ratllada .Canyella (un polsim) .Pebre bo .Dos ous sencers .Galeta picada Preparació: Feis un brou amb la carn i les verdures que heu escollit (pastanaga, porro, ceba, api....).Quan la carn sigui ben cuita, desossau-la icapolau-la amb el robot de cuina. No gairefina si us agrada trobar-hi els trossets de carn. Capolau les dues cebes i sofregiu-les una bona estona al mínim amb una tapadora perquè suïn. Afegiu el pollastre capolat, remenau un poc permesclar bé amb la ceba. Afegiu cinc cullerades de farina i mesclau amb una cullera de fusta finsque s'hagi incorporat a la preparació. Ara anau abocant llet sense deixar de remenar fins queveieu que s'ha format una pasta que es desferrade les parets de la paella. Retirau del foc, salpebrau i afegiu nou noscada ratllada al vostre gust. Abocau dins un recipient de base ampla i cobriu amb un plàstic. Conservau a la gelera durant 24 hores. Passat aquest temps, formau les croquetes agafant porcions de pasta amb una cullereta i donant-los la forma amb les mans. Passau-les per ou batut i arrebossau-les de galeta picada. Podeu utilitzar-les de seguida o congelar-les per fregir un altre dia. Es poden fregir sense descongelar prèviament (només augmentau una mica el temps de cocció i minvau la potència) o descongelades. Les podeu acompanyar de tempura de verdures (com a la fotografia: ceba, pastanaga i carabassó), de patates fregides o puré. Les podeu servir també soles com a aperitiu. (Recepta de la Setmana, RS-4, VI 08) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu la resta de la col·lecció de receptes