dimecres, 22 d’abril de 2009

RF - Les conserves alimentàries

“El plaer de conservar els excedents que el camp regala per la tardor supera amb escreix la senzillesa del gest d’agafar qualsevol producte conservat de l’atapeït prestatge del supermercat”. D’aquesta manera Eva Cerdà justifica sobradament l’interès de qualsevol persona per fer les pròpies conserves alhora que aconsella que per elaborar-les “s’han de triar aliments frescos i en bones condicions, sense tares; i han de ser fruites i hortalisses ni molt verdes ni molt madures”. La higiene és fonamental, tant per la persona que realitza el procés (mans netes, cabells recollits) com pels estris utilitzats, que convé esterilitzar. Cal netejar fruites i verdures i és recomanable coure o escaldar els vegetals. Finalment, un cop acabat el procés, s’han de guardar en lloc fresc i sec amb una etiqueta indicant la data d’elaboració, ja que hom recomana consumir les conserves abans d’un any. (PUNT INFORMATIU POLLENÇA, núm 316, 16-31 d’octubre 08). BMM.-
(Diari de Balears, 21 de gener 09)