dimecres, 29 d’abril de 2009

RS - CONILL AMB TOMÀTIGA i ALFABEGUERA

Ingredients: .1 conill trossejat.
.4 tomàtigues de mida mitjana. .2 pebres vermells.
.1 llesqueta de pa (de barra) per comensal.
.5 alls sencers.
.Sal, pebre bo.
.3 brots d'alfabeguera.
.Oli per fregir.
Preparació: Torrau els pebres dins el forn. Pelau-los i tallau-los en tiretes llargues.
Pelau els alls i posau-los dins una olleta petita amb aigua. Feu-los bullir 7 minuts i treis-los de l'olla. Aixafau-los dins el murter i reservau-los.
Salpebrau les tallades de conill i sofregiu-les dins una pella. Quan tenguin color de tots els costats, treis-les del foc i posau-les a degotar damunt paper absorbent.
Feis la salsa de tomàtiga: posau tres cullerades d'oli dins una pella i sofregiu la tomàtiga (pelada i triturada) fins que tengui un color ben brillant. Picau l'alfabeguera i afegiu-la a la salsa. Ara, afegiu també els alls aixafats. Remenau bé perquè es mescli tot.
Posau el conill dins una greixonera de parets baixes, regau-lo amb la salsa i posau la greixonera al foc. Tapau-la i feis bullir la preparació a poc foc, remenant de tant en tant per assegurar-vos que no s'aferri. Al cap de mitja horeta, si veis que el líquid ha minvat molt, afegiu-hi un tassonet d'aigua i feis bullir ara amb la greixonera destapada, però sempre al mínim fins que punxant una tallada vegeu que la carn és fluixa. Col.locau les tires de pebres torrrats per damunt i donau-li un darrer bull.
Mentrestant, sofregiu les llesquetes de pa de barra i posau-les a degotar damunt paper absorbent.
Col.locau-les llesquetes als cantons de la greixonera, com a la fotografia i serviu.
Nota: Aquest plat queda igual de bé fet amb pollastre.
(Recepta de la Setmana, RS-49, 29 IV 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes