divendres, 1 de maig del 2009

RS - MUSAKÁ (RECEPTA BÚLGARA)

Ingredients: .1 quilo de carn picada mesclada (porc i vedella) .1/2 ceba mitjana .1 tassonet de salsa de tomàtiga .1 quilo de patates .oli d’oliva per fregir .sal .1 tassó d’aigua .pebre bo .pebre bord .orenga (els búlgars utilitzen una altra planta aromàtica, però per aquí no se’n troba) Per a la salsa: .1 iogurt natural .2 ous sencers .sal .pebre bo .1 cullerada de farina .formatge ratllat Preparació: Sofregiu la ceba tallada ben menuda a foc suau. Mentrestant, pelau les patates i tallau-les en daus petits. Quan la ceba sigui trasparent, afegiu la carn i sofregiu durant 10 minuts. Ara, afegiu les patates i coeu durant 10 minuts més. Passat aquest temps, passau aquesta preparació a una cassola alta. Afegiu-hi el tassó d’aigua, la salsa de tomàtiga, la sal i les espècies i coeu a foc molt lent. Heu de remenar constantment durant la cocció perquè no s’aferri. Si és necessari, podeu afegir un poc més d’aigua. Mentre es cou podeu preparar la salsa: mesclau els ous amb el iogurt i la farina. Afegiu la sal i el pebre bo. Assegurau-vos que no s’han fet grums. Quan la patata és cuita i l’aigua s’ha evaporat, traslladau la preparació a una rostidora. Cobriu-la amb la salsa i enfornau a 180º fins que prengui un poc de color. En aquest moment, empolvorau amb el formatge ratllat i gratinau fins que la superfície sigui ben daurada. Nota:
Si no us agrada el sabor àcid del iogurt podeu substituir aquesta salsa per una beixamel i també queda un plat ben gustós.
(Recepta de la Setmana, RS-6, 14 VII 08) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes