dissabte, 9 de maig del 2009

RS - COCARROIS DE VERDURA

Ingredients de la pasta:
.1 tasseta d'oli.
.1 tasseta de saïm.
.1 tasseta de suc de taronja.
.1 tasseta de llet.
.Farina fluixa (la que prengui).
Ingredients del farciment:
.Tres manats d'espinacs (o dos d'espinacs i un de bledes).
.Un tros de col-i-flor (1/4 d'una col-i-flor no gaire gran).
.Un manat de grells.
.Una grapada de panses.
.Sal.
.Oli d'oliva.
.Pebre bord (dolç). Preparació:
Dins un recipient fondo mesclau l'oli, el suc de taronja, el saïm reblanit i la llet. Anau afegint farina i mesclant amb l'altra mà, fins que us quedi una pasta que es pugui treballar bé. Per comprovar que està al punt, empolvorau amb farina la superfície de treball, agafau una bolla de pasta, aprimau-la amb l'aprimador fins que quedi d'un gruix de devers 2 mm. i provau d'estirar-la i doblegar-la sobre si mateixa. Si ho feis sense que es rompi la pasta i sense dificultat per manejar-la vol dir que està al punt. Si és massa fluixa, afegiu poc a poc més farina fins que es pugui treballar bé (anau amb compte de no abocar-ne massa d'un cop, perquè si en té massa és igualment difícil de manejar). Quan tengui la textura adequada, deixau-la reposar mitja hora tapada amb un pedaç mentre preparau la verdura. Netejau els espinacs, la col-i-flor i els grells. Tallau els espinacs i els grells en trossets petits i separau amb els dits la col-i-flor en brotets. Afegiu les panses.Trempau amb sal, oli i pebre bord. Mesclau amb les mans fins que la verdura quedi ben amarada. Ara, passau-la a un colador perquè degoti i espremeu-la amb les mans perquè amolli l'excés de líquid. Formau bolletes d'aproximadament 100 grams cada una. Per fer cada cocarroi, aprimau la bolla de pasta fins que tengui el gruix indicat i donant-li forma arrodonida. Agafau una bona cullerada de verdura i col.locau-la amb molta cura al centre del cercle. Posau-hi unes panses per damunt (és important no banyar les vores de la pasta amb el farciment i només col.locar-lo a la part central, perquè si es banyen, llavors les voreres no s'aferren bé a l'hora de tancar el cocarroi i vessa molt en coure's). Agafau la pasta amb les dues mans com es veu a la fotografia i ajuntau els extrems amb els dits, de manera que tanqueu la verdura però no us quedi espai buit sense farciment. Premeu amb els dits les vores perquè quedin ben segellades i tallau la pasta sobrera amb les tisores. Tancau bé fent uns pessics. Untau una llauna amb oli (o posau-hi un full de paper de forn) i anau col.locant els cocarrois a mesura que els tengueu fets. Enceneu el forn a 200º i quan hagi agafat aquesta temperatura, enfornau. Depenent del tipus de forn, han de coure entre 30 i 50 minuts. Sabreu que són cuits quan hagin pres color. En surten una dotzena, aproximadament. Però, és clar, això sempre depèn del gruix que li doneu a la pasta. (Recepta de la Setmana, RS-23, 12 XI 08) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes