dissabte, 2 de maig de 2009

RS - "CRUMBLE" DE POMES

Ingredients: Per al "crumble": .300 grs. de farina.
.Un polsim de sal. .200 grs. de mantega.
.175 grs. de sucre roig.
Per al farciment: .600 grs. de pomes. .75 grs. de sucre.
.1 cullerada de farina.
.un polsim de canyella. Preparació: Pelau les pomes i trossejau-les en làmines fines. Mesclau-les amb el sucre, la canyella i la cullerada de farina.
Untau un motlle de parets no gaire altes (com el de la fotografia) amb mantega. Abocau-hi la preparació de pomes i allisau la superfície.Enceneu el forn a 180º.
Preparau el "crumble": Mesclau la farina amb la sal, la mantega i el sucre. Us quedarà una mescla arenosa que no lliga, sinó que fa miques. Repartiu aquestes miques sobre la preparació de pomes i enfornau.
El temps de cocció és d'aproximadament 50 minuts.pastís del Queda com una compota de poma amb un recobriment cruixent i daurat.
El podeu servir acompanyat de nata muntada o crema anglesa. Els anglesos el serveixen amb crema.
(Recepta de la Setmana, RS-10, 12 VIII 08)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç