dimarts, 26 de maig de 2009

RN - RISOTTO DE CARXOFES

Ingredients (per a 4 persones):
.4 carxofes
.1 ceba
.300 gr. d'arròs
.Brou de verdures
.1 llimona
.Oli d'oliva
.Mantega
.1 tassó de vi blanc
.Formatge parmesà
.4 anxoves (opcional)
.1 branca de fonoll (opcional)
.Sal i pebre bo
Preparació:
Llevau les fulles més fortes de les carxofes i tallau-les en quatre parts. Deixau-les dins un bon amb aigua i llimona perquè no tornin negres.
En una pella foneu la mantega dins l'oli i sofregiu la ceba, picada fineta.
Sofregiu les carxofes durant un parell de minuts.
Afegiu-hi l'arròs i sofregiu-lo uns minuts més.
Tapau lleugerament amb el vi blanc tot el material sofregit i deixau-lo evaporar.
Tornau banyar els productes de la pella, ara amb brou que bulli, remenau de tant en tant perquè no s'aferri i seguiu afegint a poc a poc el brou.
Abans de llevar-ho del foc afegiu-hi una bolleta de mantega i el formatge parmesà rallat. De forma opcional hi podeu afegir anxoes i fonoll capolat. Tapau i deixau-ho reposar uns minuts abans de servir-ho.
(Receptes anònimes adaptades, RN-8, 26 V 09) (c)Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats d'arròs Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes