diumenge, 31 de maig de 2009

RS - GALETES D'INCA

Ingredients: .1/4 de litre d'aigua freda. .3/4 de tassó (gros) d'oli. .Sal. .40 grs. de llevat de forner. .Farina fluixa (la que prengui). Preparació: Foneu el llevat dins l'aigua amb les mans fins que estigui ben dissolt. Afegiu l'oli i la sal i mesclau. Incorporau farina poc a poc i pastau. Afegiu farina fins que la pasta es desprengui de les mans i no s'aferri. Formau una bolla i deixau-la tovar dins un recipient tapat amb una bossa de plàstic. Quan vegeu que la pasta s'ha estufat i duplica pràcticament el volum inicial (una hora o més; depèn de la temperatura ambiental) tornau-la a pastar una estona i feis una bolla. Aplanau-la ara amb l'aprimador procurant que quedi d'un gruix uniforme ( mig dit). Amb un tassonet petit (dels de licor) tallau la pasta per donar forma a les galetes com si féssiu crespells. Preparau dues llaunes grosses. Folrau-les amb paper sulfuritzat o untau-les lleugerament d'oli. Col·locau-hi les galetes damunt, que no es besin, perquè s'inflen un poc en coure. Enceneu el forn a 170 º C. En arribar a aquesta temperatura, enfornau-les. El temps de cocció oscil·la entre 50 i 60 minuts. Les heu de veure ben dauradetes abans de treure-les del forn. En ser cuites, enfornau la segona llaunada i programau el mateix temps de cocció. Nota: Les podeu conservar dues setmanes dins capses o pots hermètics sense que perdin la textura cruixent ni se'n desvirtuï el sabor. Si seguiu la recepta amb les quantitats assenyalades, us en sortiran devers 80. (Recepta de la Setmana, RS-42, 10 III 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes