dissabte, 2 de maig de 2009

RS - PAQUETS DE GAMBES

Ingredients:
.Gambes de mida grossa (poden ser congelades, però les heu de descongelar a temperatura ambient)
.Uns quants fulls de pasta Filo (o Brick). La podeu trobar al supermercat del Corte Inglés.
.Oli per fregir.
Preparació: Pelau les gambes.
Esteneu dos fulls de la pasta damunt el marbre, un damunt l'altre (l'embolcall ha de ser doble, perquè la pasta és molt fina i una sola capa no té la consistència suficient per contenir una gamba sense rompre's) i dividiu-la en quadradets de manera que cada un d'ells basti per embolicar una gamba.
Col.locau una gamba damunt cada quadradet i formau paquetets de manera que els extrems us quedin a baix (això és important, perquè si no ho feis així, s'obririen els paquets quan els fregiu).
Fregiu-los dins una paella, amb oli abundant, primer per la banda que no té els extrems. Després, girau-los perquè es coguin de l'altre costat.
Una vegada cuits, col.locau-los damunt paper de cuina perquè absorbeixin l'excés d'oli.
Els podeu servir com a aperitiu o com a plat principal, acompanyats de mongetes saltejades, com a la fotografia, o d'una ensalada.
(Recepta de la Setmana, RS-11, 19 VIII 08) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes