dilluns, 4 de maig del 2009

RS - POLLASTRE ROSTIT AMB LLIMONA

Ingredients:
.Un pollastre tallat en vuit trossos.
.2 tassonets (dels de vi) de vi blanc sec.
.2 cullerades de suc de llimona.
.2 cullerades de mantega.
.Una ceba mitjana.
.Un poc de julivert.
.Una culleradeta de pebre bord.
.sal i pebre bo. Preparació: Salpebrau les tallades de pollastre. Col.locau-les una devora l'altra cobrint el fons d'una greixonera o rostidora, amb la part de la pell tocant el fons.
Trinxau la ceba ben petitona i repartiu-la per damunt la carn. Empolvorau la superfície amb el pebre bord.
Mesclau el suc de llimona amb el vi blanc i la mantega fosa. Abocau la preparació damunt els trossos de carn.
Enceneu el forn a 220 i enfornau. Al cap de mitja hora, abaixau la temperatura a 190º. Passats 45 minuts més, traieu la greixonera del forn i girau les tallades de pollastre (ara s'ha de daurar la part de la pell). Tornau-la a ficar al forn. Ha de coure fins que la pell sigui ben daurada. Mitja hora més, aproximadament. Depèn del tipus de forn.
Decorau amb el julivert trinxat. Nota: De tant en tant, regau les tallades amb el mateix suc perquè no us quedi sec (tres o quatre vegades durant la cocció). Podeu acompanyar aquest pollastre amb patates al forn (les patates, una vegada netejada la pell amb un raspall, s'emboliquen amb paper d'alumini individualment i es posen damunt el grill, devora la greixonera on es cou el rostit. D'aquesta manera aprofitau la calor del forn. Sabreu que són cuites quan en punxar-les amb un escuradents, aquest travessa el centre de la patata sense dificultat).
(Recepta de la Setmana, RS-15, 17 IX 08)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes