divendres, 1 de maig de 2009

RS - PASTÍS TATIN

Ingredients: .8 pomes golden (o reinetes) .225 grs. de sucre .1 cullerada d’aigua .75 grs. de mantega .Pasta feta amb 225 grs. de farina, 110 grs de mantega, un polsim de sal i una cullerada d’aigua i deixada reposar una hora al frigorífic (si teniu pressa, podeu substituir-la per una placa de pasta de fulls de la que venen congelada) Preparació: Pelau les pomes. Tallau-les per la meitat. Eliminau-ne els cors amb un ganivet. Agafau una paella de fons gruixat i mànec desmuntable, d’aquestes que poden anar al forn. Posau-la al foc amb el sucre i la cullerada d’aigua. Deixau que es fongui el sucre i prengui un color de mel (alerta a no coure’l massa). Afegiu la mantega i les pomes (al principi té una textura estranya, fins que no s’ha mesclat bé el caramel amb la mantega). Posau el foc al mínim i deixau coure una estona les pomes amb el caramel, donant-los la volta de tant en tant perquè es coguin uniformement. Quan vegeu que s’han reblanit un poc i han pres color, retirau la paella del foc. Si voleu que quedi més bonic en girar el pastís, col.locau les pomes cuites amb la part arrodonida davall. Deixau-ho refredar una estona dins la mateixa paella. Formau un cercle amb la pasta, de la mida de la paella, i cobriu les pomes. Apretau amb els dits perquè s’hi aferri i enfornau a 200º. Entre 20 i 30 minuts després, la pasta serà daurada i ja la podreu treure del forn. Deixau-la refredar un poc dins el mateix recipient. Quan sigui tèbia, donau-li la volta. No espereu que sigui freda del tot, perquè la poma s’aferraria i l’operació seria més difícil. La podeu acompanyar amb nata muntada o amb gelat de vaïnilla. És molt bona encara tèbia, però la podeu servir també freda. Això sí, és millor consumir-la el mateix dia. (Recepta de la Setmana, RS-8, 28 VII 08) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de dolç Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes