diumenge, 3 de maig de 2009

RR - ARRÒS AMB CRANCS

Arròs, brou de peix i cranc... No me direu que no fa goig... La gràcia de l'arròs -aquesta gramínia deu tenir alguna cosa especial, que ens atregui tant...- i la delicadesa del brou de peix afegit al gust particular, suau i mariner, del cranc. El brou, amb morralla -multitud de peixets petits- o també peix de prémer -exemplars amb moltes espines que no solen servir més que per fer brou. Aquesta recepta la publicà la revista 'Arròs amb salseta', de Binissalem, el novembre de 2007 a la secció 'Cuinar a ca nostra'. Llàstima que no indiqui autoria o, en tot cas, font bibliogràfica. Sigui com sigui es tracta d'un plat realment atractiu. Ingredients: .12 crancs .250 g. d'arròs .2 tomàtigues de ramellet .2 cebes tendres .2 alls .1 porro .1 copa de conyac .1 tassó de vi blanc .Julivert .Oli d'oliva .Sal .Pebrebò Per al brou: .1/2 kg de morralla .1 ceba .1 porro .1 tomàtiga .Fonoll Preparació: Sofregiu el porro i les cebes tendres en bocins molt petits. Quan tot s'hagi daurat, afegiu-hi les dues tomàtigues ratllades i deixau-les coure uns quants minuts. A part, netejau els crancs i daurau-los en una paella amb una mica d'oli d'oliva per flamejar-los després amb el vi blanc i el conyac, i reservau-ho tot. Afegiu el brou de peix al sofregit, adobau-ho al vostre gust i deixau-ho bullir 15 minuts. Transcorregut aquest temps, hi tirau l'arròs i ho deixau coure 9 minuts. Posau-hi els crancs i una picada feta amb els alls i el julivert. Deixau-ho coure tot junt devers 3 minuts i serviu l'arròs ben calent. Per elaborar el brou: Posau tots els ingredients en una olla amb aigua freda i bulliu-los 35 minuts Temps de preparació: 60 minuts (Receptes recuperades, RR-2, 3 V 09) Transcripció i comentaris: Biel Massot i Muntaner Font: (c) revista Arròs amb salseta (Binissalem) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats d'arròs Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes