dissabte, 2 de maig de 2009

RA - EMPOTAT DE CARXOFES AL NATURAL

Ingredients: .Carxofes negres de temporada (també podem fer servir les verdes, però han d’ésser molt tendres) .Aigua .Vinagre Elaboració: 1. S’adoben les carxofes llevant el tronc i les fulles més gruixades, i de les mitjanceres se lleva la meitat superior.
2. Es tallen en quatre trossos, o en sis si són molt grosses.
3. Es van deixant en remull amb aigua i suc de llimona, perquè no tornin negres. (Per adobar les carxofes, es recomanable usar uns guants de plàstic, perquè taquen molt la pell)
4. En haver-les adobades totes, les degotam i omplim els pots amb els trossets, pitjant-los bé per tal de no deixar aire entremig.
5. Tapam les carxofes amb una mescla d’aigua i vinagre, part per part (Omplir els pots fins a dalt)
6. Tapam els pots i els feim bullir a bany maria 20 minuts. (Hi ha qui només els bull 5 minuts) Amb aquesta recepta les carxofes són bones per menjar amb ensalada, o per afegir als aguiats, arrebossar, etc. Mesclades amb pebres torrats i bacallà dessalat fan una combinació boníssima.
Recepta enviada per n’Aina Sansó Rosselló, de Manacor
(Receptes aportades per amics i amigues, RA-2, 2 V 09)
(c) Aina Sansó Rosselló
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de verdura