divendres, 22 de maig de 2009

RS - PANNA COTTA AMB FRUITS DEL BOSC

Ingredients: .1 litre de nata líquida. .1 branqueta de canyella (opcional) .1 beina de vainilla .Sucre al gust .10 fulls de gelatina neutra. Preparació: Primer de tot, del litre de nata, reservau-ne un tassó. Posau la resta a bullir amb la canyella i la vainilla. Deixau que bulli a poc foc durant tres minuts, remenant el fons de l'olla perquè no s'aferri. Apagau el foc. Posau-hi sucre fins que trobeu que està bé de dolç. Amb unes tisores tallau els fulls de gelatina en trossos de manera que tots càpiguen en un tassó gran. Ficau els trossos dins el tassó o dins un bol petit. Abocau-hi aigua freda de manera que els tapi. Deixau-los així durant deu-quinze minuts, fins que, en tocar-los, vegeu que s'ha reblanit la gelatina. Encalentiu el tassó de nata líquida que havíeu reservat (no excessivament; sobretot no ha d'arribar a bullir). Agafau els trossos de gelatina reblanida amb les mans i espremeu-los per tal que amollin l'exces d'aigua. Tirau l'aigua que havia quedat dins el tassó i posau-hi la gelatina espremuda. A continuació, abocau-hi el tassó de nata líquida escalfada i remenau fins que es dissolgui completament. Preparau un motlle de plum cake (o motlles individuals, si us agrada més). Mesclau la nata en què heu dissolt la gelatina amb la que teniu en infusió amb la canyella i la vainilla. Abocau la preparació dins el motlle passant-la per un colador molt fi. D'aquesta manera evitareu posssibles grums. Ficau el motlle a la gelera tota la nit (millor) o, com a mínim, 5 hores. Passat aquest temps haurà quallat i la podreu desemmotllar. Per tal de facilitar aquesta operació, passau un ganivet per les voreres per afavorir que es desprengui bé i sacsau el motlle amb delicadesa. Desemmmotllau-la damunt una safata rectangular o ovalada. Podeu servir-la amb fruits del bosc frescs o amb melmelada de maduixa, de gerds, del que us agradi més, però ha de ser preferentment de fruits vermells i àcids. Si voleu, podeu acompanyar-la d'una crema anglesa, com es presenta a la fotografia. (Recepta de la Setmana, RS-35, 19 I 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de dolç Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes