diumenge, 10 de maig del 2009

RR - SOPA DE PEIX I MARISC

No cal dir que la sopa és del nostre gust, i encara més si és de peix. Niní Torres, de la revista s'Auba, de la població menorquina de Sant Lluís, recull aquesta recepta a la seva secció "L'art de cuinar" de boca d'Amanda Pons Victori, a la qual agrada molt cuinar, sobretot a l'hivern, ja que durant l'estiu fa feina a un hotel. El menú que proposava per a la temporada de Sant Antoni es completava amb carn estofada amb verdura, i crema d'ametlles. Fixau-vos que a la recepta que recuperam uneix diversos elements dels ingredients sota l'epígraf 'sofrit', el nostre sofregit, que després especifica a la preparació. Cal dir que aquesta recepta no difereix massa de la gran majoria d'aquest tipus de sopa, i segur que és igual de bona, però preniu nota que no sofregeix peix ni marisc. Amb tot, ja sabeu que per un arròs de peix, bàsicament, basta un bon brou de morralla o peix de prémer, l'arròs i un poc de julivert. Tot el demés són afegitons que, òbviament, l'enriqueixen, però no resultarien necessaris.
Ingredients (per a 4 persones):
.3 coes de rap mitjanceres
.3 tallades de lluç
.1/2 kg de musclos
.8 gambes mitjanceres
.4 escamarlans mitjancers
.1/2 kg de cloïsses petites
.Sofrit, alls, julivert i ametlles pelades i torrades
Preparació:
Feis un sofrit amb 2 tomàtigues madures grosses, 1 pebre verd, mitja ceba, 3 alls, sal i oli; quan sigui cuit passau-ho pel passapuré.
Dins un tià o casserola posau-hi el sofrit i afegiu-hi aigua, tirau-hi els escamarlans, les gambes, el rap i el lluç sense espines i tallat a trossos (les espines del rap també s'hi posen per donar gust, però les llevam quan fa un poc que cou).
Mentre, feis net els musclos i les cloïsses i les feis al vapor, treis els bons i els afegiu a la resta amb el suc colat que queda.
Mentre acaba de coure, feis una picada amb les ametlles, alls i julivert; millor si ho feis amb picadora perquè surti més fi. Ho retirau del foc i ho afegiu a la picada.
Es pot acompanyar de pa o sopes torrades.
(Receptes recuperades, RR-3, 10 V 09) Transcripció i comentaris: Biel Massot i Muntaner Font: (c) Niní Torres / S'Auba (Sant Lluís) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de sopa Vegeu receptari d'altres plats de peix Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes