dilluns, 25 de maig de 2009

RS - CURRY DE POLLASTRE AMB ARRÒS BASMATI

Ingredients: .1/2 quilo de pitreres de pollastre tallades molt primetes. .1 iogurt grec (sense sucre). .1 pot de llet de coco. .1/2 tassa de farina. .Sal. .Curry en pols. .1 cullerada ben plena de concentrat de curry de la marca Patak's, varietat TIKKA CURRY PASTE (Tamarind & Paprika). .Oli per fregir. .1/2 tassó de nata líquida (opcional) .5 tassetes d'arròs basmati. .4 alls pelats i laminats. .Oli per fregir. .3 claus d'olor. Preparació: Tallau les pitreres laminades en tiretes primes i posau-les dins un bol. Abocau sal i pols de curry per damunt i mesclau amb les mans perquè el sabor les impregni uniformement. Afegiu la farina i mesclau amb les mans. Veureu que les tires de carn s'aferren un poc entre elles, però no té importància. Agafau una paella fonda de mida mitjana, abocau-hi oli i, en ser calent tirau-hi les tires de pollastre i fregiu-les a foc alegre fins que prenguin color, remenant de tant en tant. Treis-les de la paella i col.locau-les damunt paper absorbent. Ara, eliminau l'oli que us ha sobrat de fregir la carn i abocau el suc de coco dins la mateixa paella. Abocau el iogurt dins un bol petit i afegiu-hi la cullerada de pasta de curry (si us agrada molt coent, posau-n'hi dues). Remenau bé fins que la mescla sigui homogènia. Afegiu aquesta preparació a la llet de coco. Posau ara la paella al foc a mitjana potència. Deixau que bulli una estona fins que s'hagi reduït un poc. Salau. Incorporau la carn i la nata i feis-ho bullir al mínim durant uns deu minuts. Si la salsa us ha quedat massa líquida, hi podeu afegir una tasseta de llet on haureu diluït una culleradeta de farina de blat de moro (Maizena) i deixar bullir la preparació dos o tres minuts més, fins que vegeu que la salsa s'ha espesseït. Apagau el foc. Posau una olla al foc amb aigua, sal i els claus d'olor. Quan alci el bull, abaixau el foc, però comprovau que l'aigua segueix bullint. Mentrestant,dins una paella de parets baixes, de mida mitjana-grossa, sofregiu els alls laminats fins que prenguin color. Retirau-los de la paella i afegiu ara les 5 tassetes d'arròs basmati cru. Remenau constantment perquè no s'aferri durant uns minuts. Veureu que l'arròs es torna una mica transparent. Ara, amb molta cura, i utilitzant la mateixa tasseta amb què heu mesurat l'arròs, abocau 10 tassetes d'aigua bullent dins la paella. Abaixau el foc al mínim, tapau amb una tapadora i deixau que cogui sense remenar durant 12 minuts. Mentre es cou, enceneu el forn a 180º. Quan hagi passat el temps indicat, veureu que l'arròs ha absorbit l'aigua però queda molt humit. Passau l'arròs a un recipient de parets baixes i feis-lo assecar al forn durant 10 minuts més. Encalentiu el curry a baixa potència i serviu-lo acompanyat de l'arròs basmati. Si voleu, podeu complementar el plat amb pappadums fregits amb chutney de mango. (Recepta de la Setmana, RS-38, 11 II 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats d'arròs Vegeu receptari d'altres plats d'aus Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes