dimarts, 19 de maig del 2009

RS - OUS DE LA REINA

Ingredients: .6 ous .1 ceba mitjana .2 tomàtigues mitjanes .1 tassonet de brandi .6 llesques de pa de motlle .150 grs. de pernil tallat molt menut .Oli per fregir .2 cullerades de farina .1 tassó de llet .Formatge ratllat .Sal, pebre bo Preparació: Agafau 6 motlles d'alumini dels que es fan servir per fer flams d'ou. Untau-los de mantega. Trencau cada ou i abocau-lo dins un motlle. Enceneu el forn a 190º. Preparau una rostidora i col·locau-hi els motlles amb els ous. Abocau aigua dins la rostidora de manera que el nivell arribi a la meitat dels motlles. Enfornau i deixau que els ous es coguin al bany maria. Sabreu que són a punt quan vegeu que el blanc ha cuallat. En aquest moment, treis la rostidora del forn i posau els motlles a refredar fora de la rostidora.

Mentres refreden, preparau la salsa: sofregiu el pernil uns minuts a foc mitjà. Afegiu la ceba picada ben petita i abaixau el foc al mínim. Quan la ceba sigui transparent incorporau el tassonet de brandi i augmentau la potència. Quan vegeu que el brandi ja s'ha evaporat, afegiu la tomàtiga pelada i triturada. Salpebrau. Remenau de tant en tant perquè no s'aferri. Quan la salsa sigui ben brillant, afegiu les dues cullerades de farina. Mesclau fins que la farina estigui ben incorporada. Abocau ara el tassó de llet i remenau contínuament. Totd'una que la salsa s'hagi espesseït retirau la pella del foc. Comprovau el punt de sal i reservau-la. Passau un ganivet per les parets dels motlles amb molta cura i desmotllau els ous. Agafau les 6 llesques de pa i amb un dels motlles que heu fet servir per cuallar els ous tallau de cada llesca un cercle de pa de la mateixa mida. Dins una pella amb oli abundant fregiu els cercles de pa i popsau-los totd'una damunt paper absorbent perquè no siguin oliosos.

Dins una rostidora col·locau els cercles de pa i damunt cada cercle, l'ou cuallat. Cobriu cada ou amb salsa abundant. La salsa és molt espessa i això permet de muntar el plat sense que vessi entre els cercles de pa fregit. Posau una mica de formatge ratllat damunt cada unitat i gratinau al forn. Nota: Queda un plat molt gustós i elegant , tenint en compte que els ingredients són senzills. Sol agradar molt als infants, tant pel sabor com per la presentació. Si el preparau com a plat principal podeu calcular dos ous per persona. Si és com a entrant, amb un és suficient. És millor consumir-lo acabat de fer. Si el guardau, el pa fregit de baix es reblaneix i s'humiteja i el plat perd la textura original.

(Recepta de la Setmana, RS-53, 19 V 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes