dimarts, 5 de maig de 2009

RS - TALLARINES AMB ESPÀRRECS I CARABASSÓ

Ingredients (per a 6 persones):
.600 grs. de tallarines.
.2 carabassons.
.1 manat d'espàrrecs verds.
.150 grs de formatge parmesà (en un tros).
.Oli d'oliva.
.Sal i pebre bo.
Preparació:
Netejau els espàrrecs i el carabassó. Eliminau la part llenyosa dels espàrrecs i tallau-los en dos o tres trossos cada un. Posau una olla al foc amb aigua i en bullir abocau-los dins l'olla. Han de bullir 3 minuts. Ara, treis-los de l'olla, posau-los a degotar en un colador i tirau-hi per damunt aigua ben freda (aquesta operació no és estrictament necessària, però farà que els espàrrecs conservin el color verd intens).
Tallau el carabassó en forma de bastonets (conservant-ne la pell).
Dins una olla amb aigua molt abundant, feis coure la pasta segons les instruccions del paquet, fins que quedi al dente. Colau-la i reservau-la.
Dins una pella de parets altes posau unes quantes cullerades d'oli (4 o 5). Posau al la pella al foc i en ser l'oli calent, abocau-hi els bastonets de carabassó i els espàrrecs. Salpebrau-los i sofregiu fins que quedin cuits, però al dente. En aquest moment, incorporau a la pella les tallarines i coeu el conjunt dos o tres minuts.
Retirau del foc i serviu immediatament amb llesquetes de formatge parmesà per damunt.
(Recepta de la Setmana, RS-50, 5 V 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes