diumenge, 17 de maig de 2009

RS - ROSTIT DE XOT

Ingredients (per a 4 persones): .2 braços de xot marcats (demanau al carnisser que us els marqui) .1 llauna de cervesa Mahou Clásica. .6 alls esclafats (sense pelar). .Sal, pebre bo. .1 poc de romaní fresc. .Oli d'oliva per untar la carn. Preparació: Salpebrau la carn. Col.locau els alls esclafats dins els talls de la carn. Untau els dos braços de xot amb oli i col·locau-los dins una greixonera baixa. Abocau tot el contingut de la llauna de cervesa dins la greixonera. Enceneu el forn a 220º. En ser calent, enfornau el xot i manteniu-lo a aquesta temperatura durant 1/2 hora. Passat aquest temps, abaixau la potència a 180º i coeu fins que la carn sigui ben dauradeta i en punxar-la no ofereixi resistència (aproximadament 3/4 d'hora). Durant aquests 3/4 d'hora, regau la carn amb el mateix suc de la greixonera de tant en tant (tres o quatre vegades). Això evitarà que la carn s'assequi. Podeu acompanyar el rostit amb patató fregit, mongetes saltejades, puré, ensalada, cebetes franceses caramel·litzades, etc. (Recepta de la Setmana, RS-30, 23 XII 08) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de carn Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes