divendres, 15 de maig de 2009

RA - BACALLÀ AL PIL PIL

INGREDIENTS (per a 6 persones): .1 kg de bacallà salat primet, amb pell (imprescindible)
.18 cullerades d’oli d’oliva
.12 alls laminats
.1-2 pebres coents (bitxos)
.Pebre bo
Guarnició:
.Patates bones
.Julivert
ELABORACIÓ:
-Dessalar el bacallà des de 48 h abans, mudant vàries vegades l’aigua. S’ha de mantenir dins la gelera.
-Degotar i eixugar damunt paper de cuina.
-Dins una greixonera de test prou grossa per no amuntegar les tallades de bacallà, posar l’oli a encalentir i sofregir-hi els alls, remenant perquè no es cremin gens. Treure’ls del foc quan ja tornen rossos, i reservar-los en un platet.
-Dins el mateix oli col.locar les tallades de bacallà AMB LA PELL PER AVALL (Important!)
-Agafant la greixonera amb les dues mans, anar repartint l’oli i sacsejant. L’OLI NO POT BULLIR. Poc a poc veureu que l’oli va tornant més espès per l’emulsió amb el greix de la pell del bacallà. Seguir sacsejant la greixonera alçant-la del foc, per evitar l’ebullició.
-Afegir pebre bo a gust de cadascú.
-Quan el suquet ja és espès afegir els pebres coents, sacsejar dos minuts més i apagar el foc.
-S’ha de menjar immediatament, perquè si s’espera, la salsa s’espesseix massa. (No convé cuinar-ho i començar l’àpat amb un altre entrant). -Per acompanyar: Bullir patates pelades i tallades a rodanxes d’un cm., aproximadament, amb sal, un all pelat i un ratxet d’oli Colar i afegir julivert tallat petit i un raig d’oli d’oliva (Hi ha greixoneres grosses i planenques, que són adients per al pil pil, es poc col.locar el bacallà sense superposar-lo i no pesen tant com les més altes).
Recepta enviada per Rafel Ferrà, de Porreres
(Receptes aportades per amics i amigues, RA-5, 15 V 09)
(c) Rafel Ferrà (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de peix Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes