divendres, 29 de maig del 2009

RS - GREIXERA D'OUS

Ingredients (per a 6 persones): .6 ous.
.200 grs. de pèsols.
.4 carxofes.
.200 grs. de mongetes tendres.
.4 patates grosses.
.1 ceba grossa.
.2 tomàtigues de ramellet (o 2 cullerades de tomàtiga triturada en conserva).
.1 llimona.
.1/2 tassa de farina.
.Sal, pebre bo.
.1 brotet de moraduix.
.1 fulla de llorer.
.3/4 de litre de brou de verdures (o aigua).
.Oli per fregir. Preparació: Posau al foc els ous dins una olla amb aigua que els tapi. Feis-los bullir 10 minuts comptats a partir del moment que l'aigua comença a bullir. Passat aquest temps, tirau l'aigua calenta i tornau a posar els ous dins l'olla amb aigua ben freda. Deixau-los refredar.
Pelau i picau la ceba ben menuda. En una greixonera grosseta de parets baixes, fregiu a poc foc la ceba amb quatre cullerades d'oli. Mentrestant, pelau i capolau la tomàtiga.
Posau el brou (o l'aigua) dins una olla i en bullir, abaixau el foc al mínim i manteniu-lo així. Quan la ceba sigui transparent, afegiu a la greixonera la tomàtiga. Apujau el foc i coeu, remenant de tant en tant perquè no s'aferri. Quan la tomàtiga tengui un aspecte brillant, afegiu el brou i feis bullir el conjunt a foc mitjà. Afegiu la fulla de llorer i el brot de moraduix.
Netejau i trossejau les mongetes. Incorporau-les a la greixonera. Pelau, netejau i tallau les patates a cantons i incorporau-les al cap de 10 minuts. Eliminau les fulles exteriors de les carxofes i les puntes de manera que quedi només la part més tendra i feis quatre parts de cada una. Immediatament, regau-les amb suc de llimona perquè no s'ennegreixin i reservau-les dins un plat.
Pelau els ous i xapau-los per la meitat en sentit longitudinal. Passau cada meitat per farina i fregiu-los per ambdós costats (apartau-vos del foc el màxim possible durant l'operació, perquè solen esquitxar i us podríeu cremar amb l'oli calent). En haver agafat color per les dues bandes, treis-los de la pella i posau-los a degotar damunt paper absorbent. Reservau-los.
Quan vegeu que les mongetes i les patates són quasi cuites (ho sabreu punxant-les amb un escuradents), incorporau les carxofes i els pèsols. Feis-los bullir a foc mitjà fins que siguin cuites.
El darrer moment col·locau els ous amb la part del vermell a la vista cobrint les verdures i donau un darrer bull al conjunt, sense remenar per conservar-ne l'estètica.
(Recepta de la Setmana, RS-40, 25 II 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes

1 comentari:

Anònim ha dit...

buy valium online valium 5mg in - valium dosage blue pill