divendres, 1 de maig del 2009

RS - RELLOMS DE PORC EMBOLICATS AMB PASTA FULLADA

Ingredients (per a sis persones): .2 relloms de porc sencers .2 plaques de pasta de fulls congelada (de les que ja venen estirades) .14 talladetes primes de bacó (pot ser fumat o no, segons el gust de cadascú) .Sal .Pebre bo .Oli per fregir .Un poc de mantega (o d’oli d’oliva) per untar .Per a la guarnició: .Un manat d’espàrrecs verds frescs .Oli d’oliva .Sal gruixada Preparació: Abans de res, descongelau les plaques de pasta de fulls. Mentres es descongelen, salpebrau els relloms sencers i fregiu-los en una paella fins que agafin color per tots els costats. Retirau-los del foc i deixau-los refredar en un plat. La carn anirà amollant el seu suc, que heu de reservar per a la salsa. Quan la pasta de fulls ja sigui manejable, desplegau cada placa i tallau unes tires primes dels extrems que reservareu per a la decoració. Col.locau enmig de cada una set tallades de bacó, de forma que cobreixin gran part de la placa. Ara col.locau damunt el bacó el rellom de porc fregit. Agafau la pasta pels extrems i ajuntau-la al centre pressionant amb els dits banyats d’aigua perquè no s’obri el paquet durant la cocció. Segellau els costats seguint el mateix procediment de forma que quedi la carn embolicada fent un paquet.Decorau amb les tires de pasta que havíeu reservat, com es mostra a la fotografia (si voleu, també podeu aprimar un poc la pasta que heu reservat i formar fulles que utilitzareu per decorar la superfície). Preparau una llauna de forn amb paper sulfuritzat o untau-la d’oli perquè no s’aferri. Posau-hi els dos paquets i enfornau a 220º. Al cap d’uns vint minuts, o quan ha pres ja un poc de color, untau els paquets amb mantega fosa o amb oli d’oliva i retornau la llauna al forn perquè s’acabi de coure el plat. En total, heu de calcular uns 30-40 minuts de cocció (si s’hi està massa temps, la carn quedaria seca per dins). Guarnició: Netejau els espàrrecs, eliminau les parts llenyoses. Escaldau-los i passau-los per la planxa just abans de servir el plat. Regau amb un poc d’oli d’oliva i salau amb una mica de sal gruixada. Nota: Es pot guardar el plat si us en queda. Fred també és molt bo. (Recepta de la Setmana, RS-7, 21 VII 08) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu la resta de la col·lecció de receptes