dissabte, 30 de maig de 2009

RS - PANADES DE PEIX

Ingredients de la pasta: .1 tassó de llet. .1 tassó d'oli. .30 grs. de llevat de forner. .1 vermell d'ou. .Farina fluixa (la que prengui) Ingredients del farciment: .1 manat d'espinacs. .1 manat de bledes. .1 manat de grells. .3 alls pelats i tallats ben petits. .1 quilo de mussola fresca. .Sal, pebre bo, pebre bord. .Oli verge per trempar la verdura. Preparació: Primer de tot, preparau la pasta: encalentiu una mica la llet (que sigui només tèbia) i foneu-hi el llevat amb els dits. Quan sigui ben fos, afegiu l'oli i el vermell d'ou i mesclau tots els ingredients. Incorporau farina poc a poc i pastau. Afegiu-ne fins que la pasta sigui manejable. Sabreu que hi ha farina suficient i la pasta està bé quan no s'aferri als dits i us permeti de donar-li forma amb les mans i estirar-la fàcilment. Formau una bolla i reservau-la dins un bol tapada amb un plàstic perquè tovi. Netejau la verdura i tallau-la molt, molt menuda. Afegiu els alls trinxats. Trempau-la amb sal, oli verge, un poquet de pebre bo i pebre bord. Remenau bé amb les mans a fi que prengui bé el gust i posau-la dins un colador gran perquè tiri el seu suc. Netejau la mussola, eliminau el cartílag central i feis-ne trossets regulars. Trempau-la amb sal, oli i pebre bord i mesclau amb les mans perquè prengui el gust de l'adob. Quan la pasta s'hagi estufat, tornau-la a pastar un poc. Feis ara bolletes de pasta de la mida d'un ou. Espremeu la verdura amb les mans de manera que n'elimineu el líquid el màxim possible (per tal d'evitar que vessin durant la cocció al forn). Agafau un full de paper sulfuritzat i retallau-ne 12 trossos quadradets, que fareu servir per muntar les panades. Amb cada bolla de pasta, formau un cercle gruixat, col·locau-lo damunt un dels papers que heu preparat. Ara, anau aixecant les voreres amb els dits, estirant la pasta de manera que formeu un recipient rodó. Farciu cada panada amb una capa de verdura, tres o quatre trossos de mussola i una altra capa de verdura damunt el peix. Aquesta darrera capa ha de ser abundant; l'heu de pitjar amb els dits i ha de formar un bon caramull si voleu que en ser cuites no quedin mig buides per dins. Ara, preniu un trosset de pasta i aplanau-lo donant-li forma circular més o menys de la mida de la panada. Col.locau aquesta tapadora damunt la panada ja farcida i uniu les voreres amb les mans fent-hi pessics. Quan tengueu deu panades fetes, enceneu el forn a 190-200º. En tenir plena la llauna i quan el forn ja hagi arribat a aquesta temperatura, enfornau-la llaunada i coeu les panades durant 50-60 minuts aproximadament. El temps dependrà del forn i del gruix de les panades. Han de ser ben dauradetes. En ser cuites, treis-les del forn i de la llauna i deixau-les refredar una estona. Aleshores, eliminau el paper que sovint es queda una mica aferrat a la base. Nota: No us preocupeu si veis que vessen un poc durant la cocció. Sol passar. Aquest líquid que desprenen, habitualment el tornen a reabsorbir abans de ser cuites. Són molt bones si us les menjau encara tèbies, però fredes també són una delícia. Les podeu conservar dos dies, però passat aquest temps, s'assequen un poc i no son tan mengívoles. (Recepta de la Setmana, RS-41, 5 III 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu receptari d'altres plats de peix Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes

4 comentaris:

anirac ha dit...

hola,
ostres que interessant la recepta aquesta dels panadons i les panades...em van agradar molt quan les vaig provar...m'ho apunto!

m.antonia ha dit...

amb el vostre permis he publicat la vostre recepta al meu blog http://aprenemacuinar.blogspot.com/2011_03_27_archive.html

sempre fet mensio d la font gracies!

Anònim ha dit...

La Mona de Pasqua s' ha copiat la recuepta

Anònim ha dit...

http://m.facebook.com/home.php?refsrc=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F&refid=9&_rdr#!/profile.php?id=106696769361490&__user=763617769.