diumenge, 3 de maig de 2009

RS - COCA DE PEBRES TORRATS

Ingredients: .Pebres vermells torrats: set o vuit, depenent de la seva mida (els podeu torrar damunt la torradora directament o al forn, damunt una llauna, però és important que, una vegada cuits, els poseu dins una olla tapada una estona, perquè aquest repòs, amb el vapor que es desprèn, us facilitarà molt la tasca de pelar-los) .Mig tassó d'oli d'oliva .Mig tassó de cervesa (va bé la Mahou Clàssica) .Farina fluixa (la que admeti la pasta) .Sal .Oli d'oliva verge .Saïm per untar la llauna .4 alls tallats en rodanxes primes Preparació: Quan tengueu els pebres torrats i pelats, trempau-los amb oli verge i sal. Afegiu els alls i remenau bé. Deixau-los reposar perquè agafin el gust mentres preparau la pasta. Dins un recipient fondo abocau el mig tassó d'oli i la cervesa. Afegiu una mica de sal. Incorporau farina poc a poc mentres remenau amb la mà. Quan vegeu que la pasta es desferra de les mans, formau una bolla i pastau-la una estona. Atupau-la, rompeu-la en trossos i tornau-los a ajuntar repetides vegades. Untau una llauna amb saïm, repartiu la pasta i aplanau-la amb les mans, de manera que quedi molt primeta, però no transparent. Col.locau els pebres damunt, disposats com es mostra a la fotografia. Enceneu el forn a 250º i quan hagi agafat aquesta temperatura, col.locau la llauna a la part de baix de tot del forn. El temps de cocció oscil.la entre els 40 i els 50 minuts. Quan vegeu que s'ha enfortit la pasta i ha pres color traieu-la del forn i deixau-la refredar una mica. Abans de servir-la, ruixau-la amb oli verge. És molt bona acompanyada de formatge maonès i raïm. (Recepta de la Setmana, RS-14, 10 IX 08) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu la resta de la col·lecció de receptes