dissabte, 16 de maig de 2009

RS - SOPA FARCIDA DE NADAL

Ingredients (per a 4 persones): Per al brou:
.1/2 pollastre en dos trossos.
.1 tros de vedella amb os per bullir.
.1 tros de costella de xot per bullir.
.1 os de pernil (opcional).
.1 porro.
.1 tomàtiga de ramellet.
.2 brots de julivert.
.1 brot d'api.
.Sal, pebre bo.
.2 claus d'olor.
Per a la sopa i el farciment:
.200 grs. de sopa de galet de nadal.
.200 grs. de carn capolada mesclada (porc i vedella).
.Julivert: tres o quatre brots, segons la mida.
.Sal, pebre bo.
.1/2 ceba.
.1 all.
.Mitja llesqueta de pa blanc sec.
.Mig tassó de llet tèbia.
.1 ou sencer.
Preparació:
Primer de tot, preparau el brou: posau tots els ingredients dins una olla gran amb 2 litres i 1/2 d'aigua. Posau l'olla al foc, a potència màxima. En arrencar el bull, abocau-hi un tassó d'aigua freda. En tornar a arrencar el bull, abaixau el foc al mínim i feis bullir durant aproximadament una hora. Mentre es va fent el brou, preparau el farciment de la sopa: agafau el mig tassó de llet i hi remullau el pa. Tallau el julivert molt finet. Trinxau la ceba i l'all, també molt, molt finets (ho podeu fer amb el robot de cuina). Mesclau la carn amb la ceba i el julivert. Espremeu amb les mans el pa remullat amb llet i esmicolau-lo. Afegiu-lo a la preparació anterior. Salpebrau. Incorporau l'ou cru i mesclau bé amb les mans. Amb aquesta pasta, farciu la sopa amb ajuda de dues culleretes de cafè. No n'hi poseu de més, perquè en bullir amb el brou faria moltes miques. Per fer aquesta operació es necessita una bona estona i molta paciència. Quan vegeu que la carn del brou ja és fluixeta, apagau el foc i deixau refredar una mica. Colau el brou i, si veis que té massa greix a la superfície, eliminau-ne l'excés amb una cullera. Tornau-lo a posar al foc i en alçar el bull, tirau-hi la sopa farcida. L'heu de coure a foc mitjà durant aproximadament 20 minuts (en tot cas, consultau les instruccions del paquet, perquè hi ha sopa de difererents mides i el temps de cocció varia en funció d'això).

(Recepta de la Setmana, RS-29, 23 XII 08) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de brou o consomé Vegeu receptari d'altres plats de pasta Vegeu receptari d'altres plats de sopa Vegeu receptari d'altres plats de carn Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes