dijous, 7 de maig del 2009

RS - COCA DE TREMPÓ

Ingredients:
.Per fer la pasta: .Un tassonet d'oli .Un tassonet d'aigua tèbia
.Un poc de llevat premsat (30 grs. aprox.)
.Un polsim de sal
.Farina fluixa (la que prengui) .Per fer el trempó: .Tomàtigues d'ensalada maduretes
.Pebres verds
.Cebes
.Sal i oli d'oliva verge Preparació: Dins un recipient fondo, dissoleu el llevat dins el tassonet d'aigua tèbia. Afegiu la sal i l'oli. Afegiu farina fins que vegeu que la pasta es desferra de les mans i es manejable. Ara, pastau-la una estona. Deixau-la reposar tapada amb un pedaç ben net (o amb un plàstic, si voleu que tovi més aviat).
Tallau les verdures com feis habitualment per fer trempó (queda molt bé si es tallen en forma de grells molt fins la tomàtiga i la ceba, en comptes de tallar-les a daus). Trempau amb sal i oli verge.
Quan la pasta ha duplicat el seu volum inicial, tornau-la a pastar un poc. Untau una llauna amb oli o saïm i esteneu-hi la pasta, que quedarà molt primeta. Programau el forn a 250º.
Mentrestant, repartiu el trempó amb les mans damunt la pasta (no hi poseu el suc). Enfornau quan el forn hagi arribat a la temperatura indicada i no abans.
Col·locau la llauna a la part inferior si voleu que us quedi ben cruixent la base. Nota: N'hi ha que hi posen trossets de sobrassada per damunt abans d'enfornar-la.
(Recepta de la Setmana, RS-21, 30 X 08) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes