divendres, 29 de maig de 2009

RN - RAJADA A LA MARINERA

Ingredients (per a 4 persones):
.2 rajades
.1 llimona
.4 alls
.Julivert
.Farina
.Vi blanc sec (un tassonet)
.Vinagre de vi (una cullerada)
.Oli d'oliva (una tassa)
.Pebre bo blanc
Elaboració:
Rentau la rajada, un cop pelada, i netejau-la. Feis-ne quatre trossos. Deixau-la 10 minuts amb el suc de la llimona pel damunt. Passau-la per aigua i eixugau-la. Salpebrau. Enfarinau-la i fregiu-la amb l'oli, que quedi daurada pels dos costats. Reservau els trossos fregits dins una greixonera . Dins el mateix oli, sofregiu els alls pelats i trossejats, cuidant que no es cremin. Afegiu-hi el julivert. Quan estigui a punt, afegiu-hi el vi i el vinagre. Quan aquesta salsa hagi fet un bull, posau-la per damunt la rajada. Tapau la greixonera i deixau que faci un bull a foc lent. És bo al moment, calent, però encara pot guanyar rescalfat. (Receptes anònimes adaptades, RN-10, 29 V 09) (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de peix Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes