diumenge, 24 de maig de 2009

RS - SENYORETS

Ingredients: .200 grs. de sucre. .200 grs. de saïm. .2 vermells d'ou. .30 grs. de suc de taronja. .30 grs. d'oli d'oliva. .30 grs. d'aigua. .Farina fluixa (la que prengui). Preparació: Bateu dins un bol tots els ingredients, exceptuant-ne la farina, fins que vegeu que el sucre s'ha fos. Incorporau farina poc a poc i anau mesclant fins que la pasta se us desferri de les mans. Ha de ser fluixa, però manejable. Per comprovar que la pasta és a punt, posau un poc de farina damunt la superfície de treball i escampau-la amb les mans. Ara, preniu una porció de la pasta, aprimau-la amb l'aprimador fins que tengui un gruix que us agradi, i feis un senyoret amb un motlle de crespells (si no en teniu podeu fer servir un tassonet dels de vi; o, si voleu fer-los més petits, un tassonet dels que s'utilitzen per prendre licor). Una vegada tallat, l'heu de poder agafar amb les mans sense que es rompi la figura que heu format. Si es romp, afegiu-hi més farina, però sempre poc a poc, perquè si en posau massa, no seran tan bons. Quan la pasta tengui la textura adequada, untau una llauna amb un poc de saïm (o folrau-la amb paper sulfuritzat), formau tots els senyorets que us permeti la pasta i col.locau-los damunt la llauna. Els podeu posar ben a prop un de l'altre, perquè no s'estufen en coure. Enceneu el forn a 170º i coeu-los durant 15-20 minuts. Treis-los del forn quan tenguin color torradet. Nota: Si utilitzau tallapastes molt petits, o feis els senyorets molt prims, heu de tenir en compte que el temps de cocció serà menor.Els podeu conservar una setmana bona si els guardau en pots de vidre o en una carmanyola hermètica.

(Recepta de la Setmana, RS-37, 3 II 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de dolç Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes