dilluns, 18 de maig del 2009

RS - PASTÍS DE PEIX

Ingredients (per a 8 persones): .750 grs. de peix blanc bullit,sense espines ni pells.
.1 ceba mitjana.
.2 tomàtigues de ramellet o 3 cullerades de tomàtiga triturada.
.2 ous sencers+3 vermells.
.1 tassó de nata líquida.
.Sal, pebre bo.
.3/4 porros, segons la mida.
.200 grs. de gambes.
.Oli d'oliva.
.Mantega per untar el motlle.
Preparació: Triturau el peix (prèviament bullit i eliminades pells i espines) amb el robot. Reservau-lo. Pelau i trinxau la ceba molt fineta. Pelau i trinxau les tomàtigues. Han de quedar com un puré.
Posau al foc una paella amb tres cullerades d'oli. En ser calent, tirau-hi la ceba i salpebrau totd'una. Abaixau el foc i tapau. Remenau de tant en tant. Quan la ceba es faci transparent, afegiu la tomàtiga i apujau el foc a mitjana potència. Quan vegeu que el color és brillant i ha reduït líquid, apagau el foc i reservau.
Remenau els ous i els vermells junts com per fer truita. Incorporau-los al recipient on teniu el peix. Afegiu ara el sofregit de ceba i tomàtiga i el tassó de nata líquida. Salpebrau. Mesclau bé fins que la preparació sigui homogènia. Tastau per comprovar el punt de sal.
Enceneu el forn a 180º. Untau un motlle de plum cake amb mantega. Abocau la preparació dins el motlle i allisau la superfície amb una espàtula o estri similar. Enfornau.
Mentre es cou al forn, netejau i trossejau els porros en rodanxes finetes. Reservau-los. Pelau les gambes. Posau 3 cullerades d'oli dins una paella petita i sofregiu les gambes pelades, només fins que agafin color. Reservau-les. Dins el mateix oli on heu sofregit les gambes, sofregiu ara els porros. Quan tenguin color, col.locau-los damunt paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.
El temps de cocció oscil.la entre 40 i 50 minuts. Comprovau als 40 minuts punxant el centre amb un escuradents; n'ha de sortir eixut. Si no és així, coeu-lo durant deu minuts més o el temps que faci falta.
En ser cuit, traieu-lo del forn i deixau-lo refredar almenys dues hores (el podeu fer d'un dia per l'altre).
Desmotllau el pastís i decorau-lo amb les rodanxes de porro i les gambes, com es mostra a la fotografia.
Nota: Per fer aquest pastís podeu utilitzar qualsevol peix blanc que us agradi. Us recoman que utilitzeu el congelat, perquè resulta més econòmic i queda molt bé, però podeu mesclar-ne de diferents varietats o utilitzar peix fresc. En qualsevol cas, triau-ne algun que no tengui gaire espina. (Recepta de la Setmana, RS-32, 31 XII 08) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de peix Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes