dilluns, 17 d’agost de 2009

RA - COCA TAPADA DE GATÓ

Ingredients:
Per a la pasta
-50 gr d'aigua (1 tassonet de vi no del tot ple)
-50 gr. d'oli
-50 gr. de vi blanc
-50 gr. de saïm
-1 ou
- 25 gr. de llevat de pa
-450 gr. de farina
Pel farciment
-3 o 4 gatons (segons la grossària; també poden substituir-se per mussola)
-1 manat de julivert
-1 manat d'espinacs
-3 o 4 fulles de bleda
-1 porro
-Ceba tendra
-1 all
-Sal, pebre bo, pebre vermell (pot ser dolç o coent)
Preparació:
Després d'haver forrat el motlle, més o menys amb la meitat de la pasta, hi posam la verdura, regam amb un poc d'oli, posam el peix, una altra capa de verdura i un poc més d'oli.
Ara tapam la coca, feim les voreres i les pitjam un poc.
Pintam la coca d'ou i l'enfornam, una mitja hora entre 180º i 200º, segons el forn.
En veure-la daurada ja la podem treure.
Nota:
La pasta, que és de coca gallega, també podria substituir-se per la de panades o cocarrois.
Recepta aportada per Margalida Terrassa, molt bona cuinera llucmajorera afincada a Can Marill de Pòrtol
(Receptes aportades per amics i amigues, RA-37, 17 VIII 09)
(c) Margalida Terrassa
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes